3 scurtmetraje pe care le recomand

3 scurtmetraje pe care le recomand

Don Giovanni in Sweden

Un film mut al Cinema Cantabile, un scurtmetraj care combină opera cu zona de cinema, în care niciun personaj al filmului nu vorbește sau cântă, ocupându-se artiștii de la operă de acest lucru, inclusiv pentru partea de sincronizare a mișcărilor buzelor cu cuvintele rostite. Un format atrăgător și interesant.

În rest, este povestea lui Don Giovanni, de data aceasta ajuns în Suedia, însoțit de o compoziție specială bazată pe opera lui Wolfgang Amadeus Mozart. Filmul este filmat în Huskvarna, în Suedia. Regia: Agnes Fabich și Franziska Guggenbichler Beck.

Tara

Este un scurtmetraj despre necunoscut într-un scenariu „post-apocaliptic”, opresiv, în care lumea încearcă cu orice preț să scape de Europa, îndreptându-se spre necunoscut și trecând prin grele încercări pentru ca la final unii să supraviețuiască și să ajungă în noul loc.

Din păcate, nu am găsit detalii nici pe IMDB și nici prin intermediul Google Search, deci nu am cum să creez vreo legătură către un trailer. Filmul este foarte apropiat de tema crizei refugiaților, dacă păstrăm câteva perspective.

Mathias

Mathias este un film studențesc regizat de Clara Stern (mai are câteva filme documentare și filme scurte), de 30 de minute, ce aduce în prim-plan problematica identității de gen, a tranziției de la o identitate la alta și a relațiilor sociale care apar în această nouă situație. Filmul a câștigat câteva premii la categoria sa în Austria și în alte zone din Europa.

sursa imagine Pavel L Photo and Video / Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.