100 de milioane de euro pentru o „investiție”: Podul Ciurel

100 de milioane de euro pentru o „investiție”: Podul Ciurel

Într-o zi de weekend, a fost deschisă „investiția” în Podul Ciurel. Culmea este că și în weekend, când nu este folosit de aproape nimeni, la amiază, formase cozi cu timpi de așteptare de peste 10 minute. Investiția publică în Podul Ciurel este o dovadă a eșecului planificării și luării deciziei pe plan local. Nu numai că nu ajunge la destinație, neavând nicio șansă să facă vreo legătură cu zona pentru care a fost construit, dar nu duce nicăieri. Trecem peste faptul că a fost anunțat în campanie primarul Capitalie, Gabriela Firea, fără să fie totul gata.

În funcție de nevoi, aveți două explicații privind utilitatea aceste invesitiții: 100 de milioane de euro pentru a ocoli un semafor sau un pod către nicăieri. Fiecare persoană poate alege în funcție de nevoi ce va însemna Podul Ciurel. Am amintit 100 de milioane de euro, dar am citit diferite variante privind costul investiției publice: de la 50 de milioane de euro la 100 de milioane de euro. Evident, din fonduri publice, căci niciun investitor privat nu ar da dezinteresat banii pe prostii. Sunt fonduri publice, plătite de aceeași locuitori care trăiesc mai puțin din cauza poluării orașului, petrec săptămâni în fiecare an așteptând în trafic, se bucură de lipsa spațiilor verzi și de lipsa apei calde în fiecare iarnă.

„Investiția”, pentru care folosesc intenționat ghilimele, își are originea deceniul trecut. Lucrările au început în 2010, în timpul mandatului altui primar susținut de PSD, Sorin Oprescu, condamnat la un anumit moment. Trebuiau finalizate în 2014. Au trecut mai bine de șase ani. Nu vreau să mă gândesc cât a durat de la studiul de prefezabilitate la deschidere, căci o persoană apucă să treacă de la grădiniță la facultate, văzând aceeași lucrare. Am văzut mai multe comparații cu lucrări monumentale terminate în mai puțin timp.

De fiecare dată când Gabriela Firea și alți populiști de București acuză Guvernul României de faptul că municipalitatea bucureșteană nu primește suficienți bani de la buget, deși este responsabilă de 25% din PIB, să ne amintim cum aruncă Primăria Capitalei sute de milioane de euro pe fereastră. Dar legat de argumentul cu 25%, mai amintesc ceva: 1) confuzia dintre PIB și buget promovată intenționat într-un demers de prostire a populației; 2) faptul că Bucureștiul are imensa oportunitate de a fi centrul administrativ și econonmic al țării, oportunitate de care își bate joc, chiar dacă cineva care vrea să își înregistreze un partid în Vatra Dornei trebuie să cheltuie bani în București, iar o firmă cu distribuție națională tot în București plătește de cele mai multe ori. Podul drumului spre nicăieri ne arată cum taxele contribuabililor sunt irosite, rămânând o frumoasă imagine cu o construcție civilă în zonă.

Ce se putea face cu 100 de milioane euro? În general, cam o sută de kilometri de autostradă sau drum expres și prin Alpi și prin alte zone de munte și de deal din Europa, poți să dezvolți 500 de apartamente de la zero echipate cu sisteme smart-home în aceeași capitală și lista poate continua… Evident, putea fi făcută funcțională și smart întreaga rețea de semaforizare a Bucureștiului, chiar de câteva ori, în locul unei pod prin care ocolești un semafor.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *