Zi intensă la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Iulia Miron este noul președinte CNE!

Vineri, 8 februarie 2013, la Galați, a avut loc deschiderea oficială a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, eveniment ce a prilejuit organizarea alegerilor pentru stabilirea noului bord executiv al singurei structuri reprezentative a elevilor din România.

În prima parte a zilei, cei peste 200 de participanți au avut ocazia de a recepționa mesajele invitaților, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, precum și ai organizațiilor partenere.

Ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a fost prezent la eveniment, accentuând rolul deosebit al Consiliului Național al Elevilor în crearea unui climat educațional de calitate: Ceea ce faceți astăzi este o dovadă a responsabilității voastre vizavi de ceea ce se întâmplă și de ceea ce urmează să se întâmple.[…] Cred că acest dialog trebuie să meargă mai departe. Voi trebuie sa fiți întrebați cu privire la problemele educației. Soluțiile nu sunt doar la cadrele didactice, iar impreună trebuie sa lucrăm. […] Gândiți-vă că este viitorul nostru, dar, în primul rând, este viitorul vostru. Dați un sprijin la consolidarea acestui viitor.

Ministrul pentru Societatea Informațională, dl. Dan Nica, a adus în atenția participanților placa Raspberry Pi, ca soluție alternativă la inovarea educațională din punct de vedere tehnologic. Continuarea a aparținut dl. prof. Stelian Fedorca, Secretar de Stat Învățământ Preuniversitar, care a atras atenția asupra rolului avut de reprezentații elevilor în consilierea colegilor acestora pentru rezolvarea cazurilor de violență școlară.

În cea de-a doua parte a zilei, au fost prezentate rapoartele de activitate în fața Adunării Generale. Andrei Bogdan Petre, președintele Consiliului Național al Elevilor, mandatul 2012, a diseminat realizările acestei structuri în 2012. Georgiana Epure a continuat cu prezentarea acțiunilor pliate pe Departamentul de Comunicare și Educației, iar Răzvan Azamfirei a prezentat raportul Departamentului de Organizare Internă.

n urma exprimării voturilor, au fost consemnate următoarele rezultate:

  • președinte Consiliul Național al Elevilor: Iulia Miron (CJE Cluj, 16 voturi).
  • secretar Departament Educație și Comunicare: Cristian Gîrneață (CJE Vrancea, 22 voturi).
  • secretar Departament Organizare Internă: Răzvan Cîndea (CJE Maramureș, 34 voturi).

Noapte bună!