Din Granada, primul video pe Facebook. Rezultate

Din Granada, primul video pe Facebook. Rezultate

Ieri, după o scurtă plimbărică prin oraș, am zis că merge să folosesc câteva înregistrări și să le compilez într-un scurt video din Granada, pentru amintirile mele și ale celor care mă urmăresc, mai ales că mi-a fost transmis de câteva ori să public mai mult decât imagini și statusuri seci.

sursă imagine Quka / Shutterstock.com

Primul video încărcat pe Facebook

Așadar, am făcut un video de 105 secunde, cu flamenco din domeniul public pe fundal, și l-am încărcat prima dată pe Facebook, apoi l-am pus și pe contul de YouTube. Pe Facebook, am în jur de 3000 de amici, majoritatea cunoștințe, oameni dragi cu care m-am intersectat în diferite proiecte și programe până acum, amici și colegi.

Rezultatele apărute în cel mai scurt timp

După ce am încărcat clipul video, la nouă minute după, am realizat că avea peste 100 de vizualizări, după cum am amintit repede într-un tweet. Am rămas surprins. Citisem diverse articole cu privire la engagementul video-urilor pe Facebook, dar am zis că nu pot vedea rezultatele  pe viu dacă nu încerc chiar eu. M-am bucurat când am văzut acum câteva luni câteva video-uri românești care ajunseseră să aibă peste un milion de vizualizări.

 

Vizualizări după 24 de ore

După 24 de ore, printre rezultate se găsesc aproape 450 de vizualizări ale clipului de mai jos. De menționat că a ajuns la 300 (ceea ce înseamnă 10% din amici) în primele două ore. Așadar, #HappyVideoBlogging pe Facebook, căci chiar se numește video blogging.

Granada în decembrie

 

 

 

 

Din categoria: se poate și mai bine

Sunt câteva aspecte despre nu pot spune că sunt mulțumit, deoarece Facebook reușește să te forțeze într-o oarecare măsură să vezi clipurile video, pornindu-le în mod automat, dacă nu umbli la setări. De asemenea, mai are puțin de evoluat în privința opțiunilor pe care le oferă utilizatorilor.

Câteva opțiuni faine ale serviciului video pe Facebook

Printre plusurile serviciului, avem:

  • posibilitatea vizualizării clipurilor în HD și SD;
  • posibilitatea descărcării acestora în ambele formate;
  • împreună cu Graph Search –> o echipă minunată;
  • permisiunea de a „tăgui” alte persoane.


Probabil voi acorda mai multă atenție părții video pe viitor. Încă mă gândesc. Am devenit repede un utilizator zilnic al Instagram, deși am fugit de această rețea, dar nu am reușit același lucru cu Vine. Posibil să nu fie o periodicitate pe Facebook.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.