Unde sunt drepturile omului?

Tocmai am citit o stire in care se spunea ca in Franta, mai exact in Paris, cateva femei au fost arestate pentru ca au purtat valul acela musulman pe cap. Politia ar fi precizat ca arestele si amenzile s-au dat, mai exact, pentru organizarea unui protest.

Acum ma intreb: Chiar nu au avut acea autorizatie pentru organizarea acelui protest? Nu stiu de ce intind sa nu cred. Si e rau. Traim, cica, in Uniunea Europeana ( inclusiv francezii) si, sa nu uitam, ca si Franta este membru ONU. Fiind membru ONU accepta cateva lucruri printre care se numara libertatea, in orice starea vorbim de ea. Si egalitatea. In aceasta poveste, insa, aceste valori fundamentale ale omului sufera. Pur si simplu sunt date la o parte. Acelor si intregii lumi musulmane li s-a aratat ca nu conteaza…Nu le-au fost respectate drepturilor.

Mie mi se pare socant. Ma asteptam ca asa ceva sa se intample in Romania, nu in Franta. Incep sa cred ca sunt tari care se comporta din punct de vedere moral si mai rau, mult mai rau. Chiar nu pot sa cred ca au fost arestate sub pretextul neautorizarii protestului…Voua cum vi s-ar parea daca toti oamenii care participa la flash-mob-uri ar fi arestati? Mi s-ar parea un atentat la drepturile mele fundamentale.

Si asta nu e tot. Stim foarte bine ca Franta este una dintre cele mai conservatoare tari din Europa. Cum poate o tara aflata in situatia asta sa adopte o lege care sa permita amendarea cu 150 de euro a femeilor ce poarta valul islamic? De asemenea, se poate ajunge si la inchisoare pentru asta. Este anormal, necivilizat, dovada unei constiinte sociale mult prea nationaliste, intr-o lume in care se vorbeste despre un alt concept, total opus acestor masuri : globalizarea.

Si asta nu a fost inceputul. Imi plac conspiratiile. Probabil ar trebuie sa pun in ghilimele “conspiratie”, deoarece majoritatea mi se par reale. Nu sunt paranoic.  Chiar nu sunt, tinand cont ca religia musulmana pare sa fie inabusita din exterior ( si in Barcelona parca se vorbea despre astfel de masuri).

Respect toate religiile, ceea ce mi se pare normal. Am dreptul sa cred in ce vreau si nu vreau sa mi se interzica acest lucru. Franta parca nu era o tara comunista, nu? Parca in perioada comunista s-au dus lupte impotriva religiei ( a oricarei religii). Din cate stiu singurele tari comuniste, actualmente, sunt China, Coreea de Nord, Vietnam, Cuba.

Sa revin la intrebarea din titlu: Unde sunt drepturile omului in momentul asta?

6 Replies to “Unde sunt drepturile omului?”

  1. Pingback: https://blidaru.net/punct
  2. Madalin, trebuie sa stii, ca discutiile sunt mai vechi in Franta, pe tema interzicerii purtarii valului islamic in public. si Olanda, s-a alaturat in aceasta privinta, ambele tari gazduind cele mai mari comunitati islamice de pe continent. Unii spun ca legea vizeaza protejarea drepturilor femeilor. Pentru a evita totusi acuzatiile de discriminare, frnatujii s-au gandit ei sa nu specifice genul de vesminte interzise, ci interzic doar acoperirea in public a fetei.
    ca atare, amenda este de 150 de euro. Daca se dovedeste ca un barbat si-a fortat sotia sa poarte astfel de valuri, el poate primi o amenda de pana la 30.000 de euro. In cazul in care o minora este obligata sa poarte acest gen de valuri, amenda poate ajunge la 60.000 de euro sau pana la 2 ani de inchisoare.
    la noi ? pai nu ar avea de ce sa se ralieze la o asemenea lege, de vreme ce nu e o directiva comunitara !

    1. La noi ar suna ceva de genul :” Interzicerea purtarii fustelor tiganesti in public”… Intr-adevar femeile musulmane respecta ( sau sunt obligate sa respecte) un set destul de strict de reguli, insa, sa luam cazul ipotetic : sunt femeie musulmana imi pare bine ca apartin acestei religii. Nu ma afecteaza cu nimic purtarea valului si chiar imi place. De ce sa fiu amendata pentru ca fac ceea ce imi place, ceea ce imi convine?

    1. Era un caz pornit de la atitudinea conducerii Frantei. Mie, inca, mi se pare anormala aceasta atitudine.

Comments are closed.