Un film surprinzător de bun: Fences (2016)

Un film surprinzător de bun: Fences (2016)

De obicei, cinematografia americană nu prea reușește să facă filme realiste foarte bune, fie ele drame, biografii, filme istorice sau alte tipuri de filme.

Se pare că Denzel Washington a reușit să depășească bariera clișeelor și să aducă ceva agreabil pe ecran cu povestea unei familii de afro-americani, din clasa muncitoare, din Statele Unite, din anii 1950.

Personajul principal merită toată atenția asupra modului în care este construit într-o lume aparent statică, însă care surprinde prin dinamismul evidențiat de secvențele importante din viața acestuia. Totodată, dinamica relațiilor poate fi un punct interesant de urmărit, precum și modul în care factori structurali afectează viața persoanelor și familiei.

Fences (2016) este un film care merită văzut, am impresia că a avut și câteva nominalizări la Oscar, iar cele două ore și câteva minute cu siguranță nu vor fi pierdute. Personal, îi ofer nota 9/10.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.