Un exemplu de concurs de blogging organizat de elevi pentru elevi

Despre ce este vorba mai exact? Ei, bine, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu organizează, pentru al doilea an, un concurs de blogging dedicat elevilor sibieni. Numit „I think therefore I blog”, acest concurs vine, din punctul meu de vedere, ca un exemplu asupra ce înseamnă percepția despre blogging.

De blogging sunt sigur că ați auzit. De Consiliul Elevilor sunt aproape sigur că ați auzit. Ei, bine, acum știți că există așa ceva și că face și acțiuni faine, pe lângă partea de reprezentare. Referitor la „I think therefore I blog”, trebuie să precizez că formatul este interesant pentru acest nivel. Organizatorii au identificat trei niște care ar putea atrage liceenii: personal, divertisment și știri.

Elevii sibieni se pot înscrie cu câteva articole, existând și o festivitate de premiere pentru participanți. Este bine că online-ul este promovat și în modul acesta și în rândul tinerilor pentru că nu există multe bloguri care să ofere și calitate și cantitate. Da, eu le caut pe amândouă pe un blog. Mă hrănesc cu informații!

Se pare că Sibiul are ceva special pentru zona asta a online-ului. Acum câteva zile citeam o știre despre un moment istoric, lansarea Campionatului Local de Blogging Sibiu, primul din țară, ceea ce arată că există potențial în orașul devenit Capitala Culturală Europeană a anului 2007.

Totodată, am mai urmărit și am auzit destul de multe (și bune) despre blogging, atât în Sibiu (organizându-se și un Social Media Summit acolo, în 2013 nefiind prima dată când acest forum regional de online este organizat de Biz), cât și în Mediaș.

Întotdeauna este nevoie de un impuls pentru a deschide mai multe porți. Întotdeauna am crezut că oportunitățile nasc oportunități care, la rândul lor, trebuie folosite în trei direcții:

  • dezvoltare de șanse pentru cei din urmă;
  • dezvoltarea ta;
  • dezvoltarea comunității.

Promit că voi aborda acest subiect într-un alt articol.