Tony & Susan

Acesta este ultimul roman pe care l-am citit. Nu pot spune că este unul excepțional, însă, dacă ești atent, descoperi mult mai multe lucruri. Are un substart adânc și, probabil din acest motiv, romanul scris de Austin Wright a fost și este atât de mult apreciat. Putem spune că „Tony and Susan” reprezintă opera reprezentativă a autoarei, decedată în 2003.

Romanul este destul de bine scris. Este înrămat un altul, făcând transferând povestea în două planuri: cel al lui Susan și povestea din manuscrisul trimis de Edward. Este o dramă psihologică, cu momente de thriller, având părți tipice, câteodată, din romane polițiste și erotice.

Pot spune că Edward este Tony Hasting, iar Susan ajunge să creadă acest fapt, opunându-se, totuși, la început. Finalul este șocant, neașteptat, cum numai mie îmi place. Tony Hastings reprezintă propria sa victimă. De asemenea, este umbra dragostei pe care i-a purtat-o lui Susan. Dacă ai analiza situațiile prin care trece Tony, îți poți da seama că, de fapt, Edward a suferit pentru că a acționat greșit în momentelele cele mai nepotrivite.

Per ansamblu, pot spune că este un roman ușor de citit, frumos scris și cu o poveste ademenitoare. Cam atât. Lectură plăcută!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.