Stagii internship pentru tineri

Stagii internship pentru tineri

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență pentru completarea Legii internshipului, lege adoptată acum mai puțin de un an (Mediafax). Probabil va fi lansat în curând apelul pentru programul oficial de internship de la nivelul Guvernului României. Aproape o mie de tineri au trecut prin acest program din 2013, când a avut loc prima ediție, fiind o bună ocazie pentru cei interesați de administrația publică centrală să descopere activitatea din diferite autorități și instituții publice de anvergură națională.

Până pe 12 martie este deschisă perioada de depunere a aplicațiilor pentru stagiile la OECD. Candidații trebuie să fie înscriși într-un program universitar de studii full-time pe durata stagiului într-un domeniu relevant activităților OECD și să fie competenți în limba engleză sau franceză. Mai multe detalii pe pagina OECD. Activitatea se desfășoară la sediul de la Paris.

Este deschisă perioada pentru aplicațiile de stagii la Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene. În fiecare an, Secretariatul General al Consiliului (SGC) oferă aproximativ 100 de stagii remunerate pe an cetățenilor UE care au încheiat cel puțin primul ciclu de studii universitare până la depunerea aplicațiilor și dețin o diplomă de absolvire sau un certificat echivalent. Termen limită de depunere a aplicațiilor: 1 aprilie, 12.00, ora Bruxelles. Detalii la adresa aceasta.

Până pe 14 martie, este deschisă perioada de aplicații pentru stagiile de toamnă-iarnă de la Consiliul Europei. Stagiile nu sunt remunerate, condițiile pentru depunerea aplicației și informațiile privind eligibilitatea sunt disponibile pe site-ul Consiliului Europei.

Altele:

Înainte de summitul centrat pe viitorul Uniunii Europene, Comisia Europeană organizează un dialog cu cetățenii pe tema viitorului Europei, dedicat tinerilor, în data de 8 mai, la Sibiu, România. Dacă ai între 18 și 25 de ani, domiciliul în statele membre UE și disponibilitatea de a-ți exprima opiniile cu privire la viitorul Europei, conferința s-ar putea să fie de interes. Detalii pe Portalul european pentru tineret.

Nu este un stagiu, ci un program de granturi pentru participarea la Forumul European Alpbach, organizat de fundația cu același nume, un program ce include o săptămână de seminarii, urmate de simpozioane economice, politice, legale, financiare, medicale, tehnologice, programe pentru artiști. Tinerii sub 30 de ani pot aplica, detalii pe site-ul oficial. Tema acestui ani este libertatea și securitatea, ediția aducând un tribut lui Karl Popper, filosoful societății deschise.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.