Rescue Heroes (2019)

Rescue Heroes (2019)

Vă mai amintiți seria de desene animate „Salvatorii” (Rescue Heroes), difuzată acum mulți, mulți ani de Minimax? Erau unele dintre puținele seriale cu un accent educațional considerabil, mai ales pe partea de protecție civilă.

Întâmplător, mi-am adus aminte de câteva secvențe și am început să caut informații, căci poate găsesc materialele. Și le-am găsit în arhiva YouTube. Nu știu dacă mai sunt difuzate undeva în prezent, dar conținutul oferit prin această serie oferă lecții bune pentru copii de la vârste mici privind protecția în caz de dezastre.

„Salvatorii” (Rescue Heroes) este o producție canadiană realizată de Nelvana, creată de americanii de la Fisher-Price, și urmărește reacția unei echipe de răspuns la crize în diferite dezastre de pe tot globul. Prima etapă merge din 1999 până în 2003, marcând trei sezoane de animații, 40 de episoade, și un film de 83 de minute.

În 2019, Fisher-Price readuce în atenția această serie cu 14 mini-episoade (aproximativ 5 minute fiecare) pentru YouTube, în care sunt introduse mai multe teme contemporane, precum grija pentru mediul înconjurător. Continuă într-un stil similar, dar cu echipamente noi, ceea ce face aceste materiale mai adaptate realității.

A fost ușor ciudat să descopăr că, deși sunt foarte bine create din punct de vedere informațional și educațional, această serie nu se mai difuzează la televiziunile din România. Tot vorbim de teleșcoală, dar uite că materiale cu adevărată valoare de teleșcoală nu mai există.

Găsiți playlistul cu seria din 2019 pe canalul Fisher-Price la adresa aceasta:

De asemenea, sunt disponibile pe diferite canale YouTube și cele vechi, din 1999-2003.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.