Cum reformăm autoritățile locale?

Cum reformăm autoritățile locale?

Am salvat un articol publicat de World Economic Forum pe tema guvernanței secolului al XXI-lea. Articolul prezintă trei modalități prin care modelele de guvernanță sunt afectate, modificate, îmbunătățite, astfel încât să corespundă așteptările tot mai mari ale oamenilor. Sunt aduse în discuție trei modele de reformare a guvernanței pe plan local.

Autorul pleacă de la premisa (adevărată) că există o percepție că liderii sunt incapabili „să rezolve problemele, să rezolve conflictele, să facă față amenințărilor și, în general, să se comporte într-un mod răspunzător”. Cu aceste probleme ne confruntăm și noi. Și are dreptate în privința activității la nivel local. Autoritățile locale au nevoie de schimbare și au nevoie de apropiere de cetățeni. Distanțarea din ce în ce mai mare face ca politicile moderate să piardă din strălucire, iar populiștii de stânga și de dreapta să se bucure de o creștere neașteptată. Rolul autorităților locale nu trebuie neglijat, căci sunt vectori de schimbare.

Modele pentru reformarea autorităților locale

Modelele propuse de articolul respectiv sunt destinate celor mai aproapiate niveluri de cetățeni:

  1. Guvernanță în rețea pentru o lume în rețea1. Acest model se bazează pe descentralizare și auto-organizare, pe colaborare, creativitate. Pune accentul pe o agendă comună a actorilor și pe capitalul social.
  2. „DiplomaCity”. Modelul se bazează pe rolul pe care îl au orașele (și alte unități administrative) aflate în apropierea cetățenilor. Autoritățile locale au ceea ce lipsește uneori politicilor naționale și internaționale, respectiv pragmatismul necesar confruntării problemelor din viața de zi cu zi. Teme transversale pot fi soluționate cu sprijinul primarilor, implicarea lor în inițiative trasnaționale și formarea de rețele cu scopuri comune putând aduce valoare adăugată.
  3. Oamenii în centrul sistemului. Ultimul model prezentat se bazează pe rolul oamenilor și al valorilor care îi pot inspira și care pot inspira schimbarea. Este dat exemplul acordul privind COP 21 în care exista un scop comun – reducerea încălzării globale, iar în jurul acestuia s-au unit oameni în diferite forme: indizivi simpli, organizații neguvernamentale, mișcări grassroot. Este un model pe termen lung, bazat pe procese flexibile, adaptabile.
sursa imagine: pillars | Shutterstock.com

Dar aceste modele nu sunt suficiente

Găsiți articolul publicat de Olivier Woeffray la adresa aceasta. Menționez că literatura de specialitate vorbește de vreo 20 de ani de aceste modele, însă uităm de ele. Astăzi, de exemplu, m-am gândit toată ziua la modul în care putem evita o serie de derapaje precum alegerea unor personaje ca Trump, Sanders, Corbyn, Le Pen și cum putem readuce în atenție politica moderată. Mai am până voi găsi un răspuns, deoarece și aceste metode au riscurilor lor destul de mari în cazul în care sunt aduse îmbunătățiri doar în anumite puncte.

  1. îmi cer scuze pentru traducerile nepotrivite, însă vreau să fie cât mai apropiate de sensul lor de bază []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Cum reformăm autoritățile locale?”

Comments are closed.