Propunerea delegatilor de tineret pentru Biroul Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa

Propunerea delegatilor de tineret pentru Biroul Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa

Dincolo de pozițiile susținute în cadrul dezbaterilor plenare și de mesajele pe care le-am transmis de la Strasbourg, din cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa, am contribuit alături de ceilalți delegați la depunerea unei propuneri către Biroul Congresului privind elaborarea unui instrumentar pentru autoritățile locale pentru a facilita accesul tinerilor la drepturile lor.

Voi urmări dezvoltarea acestui subiect, chiar dacă mandatul pe care l-am avut se încheie, având în vedere că discutăm despre drepturile tinerilor și de implicarea autorităților în facilitarea exercitării adecvate a acestora.

sursa imagine: democracy concept | Shutterstock.com

Ce ar trebui să conțină acest instrumentar?

În viziunea noastră, elaborarea sa ar trebui să aibă în vedere includerea unor bune practici de la nivelul autorităților locale și regionale din statele Consiliului Europei, prezentări ale instrumentelor politice existente și care sunt relevante acestui subiect, principii și metode de aplicare pentru garantarea drepturilor și încurajarea participării.

Atașez documentul cu înregistrarea propunerii: CG31(2016)18 – Propunerea delegatilor de tineret pentru elaborarea unui instrumentar pentru autoritățile locale pentru a facilita accesul tinerilor la drepturile lor, depus și semnat de 31 de delegați de tineret din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei: cg31201618 (fr).

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Propunerea delegatilor de tineret pentru Biroul Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa”

Comments are closed.