Prea multe coincidențe în actul „asediul Capitolului”

Prea multe coincidențe în actul „asediul Capitolului”

Sunt prea multe coincidențe în privința evenimentelor din Washington DC din 6 ianuarie. Nu știu de ce arată mai degrabă a operațiunea „asediul Capitolului”, din ce în ce mai clară cu efectele politizării activității forțelor de ordine.
Un fost șef al poliției metropolitane din DC (comandant al operațiunilor speciale) devine șef al poliției Capitolului în 2019, după ce se mută acolo în 2017. A fost în timpul unui primar din același partid, nu mai adăugăm faptul că din 1910 doar democrați conduc Washington DC. Din noua poziție, refuza sprijinul Departamentului Apărării pentru evenimentele din 6 ianuarie. Refuză și sprijinul federal prin FBI.
Într-adevăr, primarul din oraș cere gărzile, dar pentru poliția metropolitană. Nu sunt motive serioase pentru aprobarea gărzilor naționale pentru poliția metropolitană. Extremiștii pro-Trump au metode diferite de acțiune față de Antifa și restul celor care declanșează anarhia pe străzi. În schimb, Departamentul Apărării se oferă să sprijine poliția Capitolului, astfel încât să nu cadă în capcana „armata contra poporului”, mai ales că era o singură zi de protest (nu cădeți în capcana comparației cu protestele BLM, unde gărzile naționale au ajuns acolo după câteva zile de proteste violente și jafuri).
În același timp, întâmplător poliția metropolitană, subordonată primarului amintit mai sus, ajunge mult după eveniment să ofere sprijin. Se mai întâmplă și ca cea a Capitolului să pună pe tavă intrarea în clădire.
P.S.: Președintele este în afara liniei de comandă de ani buni. Materialele care descriu ceea ce s-a întâmplat în privința luării deciziilor omit acest lucru esențial.
imagine: Voice of America

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.