One World România 11: focus pe istorie

One World România 11: focus pe istorie

Ediția 2018 a festivalului de film documentar pe teme de drepturile omului One World România va avea loc între 16 și 25 martie și va aduce o dimensiune istorică, având în vedere aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire și 170 de ani de la Revoluția din 1848.

România rupându-şi cătuşele pe Câmpia Libertăţii – C.D. Rosenthal (1820-1851)

Imaginea OWR11 recreează celebra pictură naționalist-identitară din 1849 a pictorului pașoptist Constantin Daniel Rosenthal, participant la Revoluția România de la 1848, România luminoasă și liberă imaginată de autor fiind proiectată în realitatea urbană a prezentului. Este un tablou dezolant, dar este realitatea:

Imaginea One World Romania 11

Documentare din toată lumea vor fi proiectate în cele zece zile de festival, acestea propunându-și, conform comunicatului organizatorilor, „să arate realitatea de pretutindeni și să stârnească discuții care să crească implicarea societății civile în modelarea viitorului”.

Abonamentele pentru Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania, ediția a XI-a, sunt deja disponibile prin intermediul Eventbook. Festivalul este organizat de One World Romania, având ca partener principal Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.