Oameni destepti, mare poluata

Din seria de succes “DOAR IN ROMANIA “, un nou articol incendiar in care jignesc nistre personalitati incredibil de destepte, nascute cu un IQ >190 si , surpriza, genii inca nedescoperite de organizatiile de profil care se ocupa cu colectarea acestor persoane…

Categoria “Doar in Romania” prezinta insa, surprinzator, si niste articole de lauda la adresa bunului, credinciosului, respectuosului, nepoluantului, saracaciosului popor roman. Cred ca am sarit epitetul incapabil, dar nu conteaza.

Parca am o pofta incredibila sa scriu tot mai multe injurii un pic mascate la adresa acestor acestor oameni, care sunt subiectul acestui articol.

Nota: Stiu ca nu pot sa intrerup articolul, dar o fac. Si eu sunt roman, deci nu m-as jigni…Mai sunt si exceptii,dar eu prezint in acest post anumite personaje…

E vara…cald. Soarele bate incredibil de tare, nu se poate sta afara pe caldura aceasta. Si totusi, ce putem face? Avem vreo sansa sa supravietuim acestei apocalipse? Puteam oare sa trecem de aceasta vara? Hmmmm… Este foarte greu.

Singura solutieCea mai agreata solutie din puzderia de solutii este cea  a unei vizite la munte mare. Apa…curata, servicii exceptionale, plaja …curata. Trezirea !!! Visam. Nu suntem in Bulgaria, in Turcia sau in Bora Bora. Traim in Romania. Noi nu avem plase de protectie impotriva unor gunoaielor care vin din mare sau impotriva algelor. Noi nu oferim servicii de salubrizare pentru plaje. Asta este tara in care traim.

Revin.

Am vazut  o stire pe Pro TV  in care un om a filmat niste indivizi care culegeau algele , bidoane, pungi de plastic si alte gunoaie de pe plaja si le puneau in saci de gunoi. Totul este bine pana aici. Foarte bine. Trebuie urmata o astfel de atitudine. Greu de gasit asfel de oameni in lumea asta. Sa vezi ce faceau in continuare!!! Urcau acei saci pe o ambarcatiune maritima ( nu imi vine numele acum in minte) si ii duceau in larg. Acolo ii desartau in mare… Nesimtitii!!! Toate acele gunoaie, recipiente si pungi de plastic aruncate in mare? Doar pentru niste alge care si asa nu poluau… Nu se poate. Dupa mine acei oameni trebuiau inchisi …pe viata. Stiu ca sunt crud, dar nu suport sa vad oameni poluand, nici pe parintii mei… Acele sticle afecteaza foarte mult ecosistemul acvatic din acea zona.  Azi trei-patru saci, maine 100-200.. Surpriza este ca autoritatile nu se pronunta. Nu fac nimic. Culmea : mai si negau , dupa ce au fost filmati facand acest lucru.

Asa ceva nu se poate…nu este corect fata de Pamant, nu este corect fata de semenii nostri, nu este corect fata de animale, plante si , in primul rand, fata de noi si urmasii nostri.

Un arhicunoscut proverb spune ceva de genul :” Pamantul nu este al nostru , este al urmasilor nostri si este primit de la strabuni.” L-am cam amestecat , dar in esenta inseamna aceloasi lucru.

Este o nerusinare sa iti bagi joc de multi oameni care vin la mare, isi cheltuie banii dupa concediu sau dupa ultimele luni de munca, care , dupa ce inoata, gasesc printre ei numeroase bidoane, sticle si alti poluanti de acest tip.

Nu se stie de cand au inceput sa arunce astfel gunoaiele, de cati ani, dar cert este ca daca se continua asa, Romania va ajunge groapa de gunoi a Europei sau chiar a intregului Pamant.

Am mai vazut tot astazi niste reportaje despre unii care aruncau gunoaie , cu camioanele , intr-o rezervatie naturala, altele despre defrisari, despre un american care a lasat gratarul pornit si de la el a ars si inca arde o parte importanta din padurea Arizonei, despre …

STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP STOP