O nouă ediție Idei din Țara lui Andrei

O nouă ediție Idei din Țara lui Andrei

În Țara lui Andrei, s-a dat startul unei noi competiții de idei. Până pe 3 decembrie, sunt așteptate aplicații cu idei care pot conduce la creșterea angajabilității, eco-eficiență și eco-inovație și la dezvoltare comunitară.

Proiectele pot obține finanțări între 5 000 și 15 000 de euro, punându-se la dispoziție un buget total de 200 000 de euro. Competiția, organizată de OMV Petrom în parteneriat cu Fundația Pact, urmărește să găsească idei cu impact pe termen lung și să le sprijine pentru a le aduce la viață.

Sunt urmăriți cei trei piloni amintiți anterior, fiind vorba de proiecte pentru:
  • dezvoltare comunitară – inițiative care pot dezvolta comunitățile unde sunt implementate, care rezolvă o problemă socială, care valorifică potențialul dintr-o comunitate;
  • educație pentru angajabilitate – urmărindu-se proiecte care încurajează dezvoltarea abilităților de care au nevoie oamenii pentru a intra și a avea succes pe piața muncii, care sprijină integrarea sau reintegrarea pe piața muncii, care cresc, prin diferite măsuri, gradul de angajabilitate;
  • eco-eficiență și eco-inovație – idei de proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor sau care inovează modul de protecție a mediului înconjurător dintr-o anumită comunitate.
sursa imagine: Facebook – Tara lui Andrei

Etapele competiției

Competiția Idei din Țara lui Andrei are patru etape, pe care le voi enumera, detaliile complete aflându-se pe site-ul dedicat, la adresa aceasta.

I. Înscrierea ideii în competiței – 27 octombrie – 3 decembrie (ora 18:00);

II. Promovarea și votarea ideilor de proiecte – 7 decembrie – 18 decembrie (ora 16:00);

III. Evaluarea proiectului de către juriu – 7 decembrie – 13 ianuarie;

IV. Anunțarea câștigătorilor – 20 ianuarie 2016.

Pe site, cei interesați pot găsi informații și instrumente ajutătoare, precum regulamentul, un ghid al participantului, template-uri, răspunsuri la întrebări și exemple de proiecte câștigătoare până acum. Din 2013 până în prezent, Idei din Țara lui Andrei a finanțat cu 360 000 de euro peste 40 de proiecte la nivel național.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.