O nouă dezbatere între candidații la președinția Comisiei Europene

O nouă dezbatere între candidații la președinția Comisiei Europene

Institutul Universitar European (EUI) și Financial Times organizează pe 2 mai 2019 o dezbatere între prim-candidații formațiunilor politice europene pentru președinția Comisiei Europene.

Aceasta va fi transmisă live pe site-ul conferenței „State of the Union”, organizată de EUI, la ora 18.00 (ora României 19.00). Este a doua dezbatere între prim-candidați („spitzenkandidaten”) organizată de EUI, după cea din 2014.

Vor participa patru candidați:

  • Ska Keller, Partidul European al Verzilor;
  • Frans Timmermans, Partidul Socialiștilor Europeni;
  • Guy Verhofstadt, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa;
  • Manfred Weber, Partidul Popular European.

Temele principale la care vor răspunde prim-candidații acestor alegeri europarlamentare sunt politica privind migrația, politicile socio-economice, schimbările climatice și sustenabilitatea, securitatea, politica externă a Uniunii Europene și guvernanța UE.

Aceasta este a doua dezbatere cuprinzând candidați ai mai multor formațiuni politice care și-au anunțat obținerea președinției Comisiei Europene ca obiectiv politic al alegerilor europene din 23-26 mai 2019. Prima, organizată la Maastricht, a fost orientată în jurul temelor de interes pentru tineret: mediul digital, politicile de mediu, aspecte socio-economice și altele. O a treia dezbatere de această amploare va fi organizată de European Broadcasting Union pe 15 mai.

sursă imagine: EUI.eu

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.