Nu tot ce zboară se mănâncă!

Mi-am făcut un obicei din a critica articolele care apar pe TeenPress.ro, site-ul unei reviste pentru tineri. E drept că sunt articole argumentate, însă doza de subiectivism este mult prea mare.

Să punem câteva întrebări legate de articolul acesta.

1. București, orașul cui?

Al nimănui.E drept că dacă ești o persoană intelegentă poți beneficia de o mulțime de „chestii” care te vor ajuta, însă nu se poate compara cu un oraș de primă mână din Europa. Să nu uităm că Bucureștiul este și un pericol pentru sănătate conform unor studii ( știu că lipsește link-ul, însă puteți căuta pe Google).

2. „Oriunde e mai bine decât în România”

În această privință, articolul are și câteva părți pozitive: în majoritatea țărilor africane este mai rău ca în România. De asemenea, în Asia, cu excepția a câtorva state, restul sunt praf. Mai precizăm că și bulgarii au facultăți în top 300 pe domenii? Noi ce avem? Nimic în top 500.

3. Atitudinea de mai sus este adoptată de secole. Și în anii 1800 se învăța peste hotare. De ce nu am face asta acum, ținând cont că reformele actuale reprezintă o metodă eficientă pentru aducerea universităților pe drumul cel bun? Asigurăm un viitor, venind cu experiență din străinătate ( dacă mai venim). Noi avem peste 18 000 de biserici, alți au universități încă de acum 800 de ani.

4. Mda. Congolezi, moldoveni, egipteni și mulți alții vin în românia la studiu, însă să ne uităm de ce vin. Au mai multe posibilități în România decât în țările lor natale. Prețul scăzut nu reprezintă un avantaj, ci faptul că țara este în curs de dezvoltare în acel domeniu.

5. Ce se înțelege prin libertate? Și eu vreau să stau o săptămână în Cuba, dar asta nu înseamnă că România este undeva mai jos decât Cuba.

6. Spiritul lor îi împedică să distrugă atât țara lor, cât și România. Noi, în schimb, distrugem tot.

7. Vezi România 1989. Vezi România 2008-2009. Vezi datoria României la FMI ( Ceaușescu a plătit 10 ani pentru o sumă mult mai mică). Iar ăia, știu să facă bani din droguri și prostituție ( inclusiv statul).

8. Există și brioșe, dar și pesmeți, însă, dacă ar fi să aleg, aș alege brioșa. Cine nu ar face asta?