Noul Cod al Bunelor Maniere

Am făcut o alegere inspirată și cu a doua carte din campania vALLuntar, program desfășurat de Grupul Editorial ALL – www.all.ro, sprijinit de RomSilva. Noul Cod al Bunelor Maniere, scris de Silke Schneider-Flaig, este acea carte care trebuie studiată începând cu grădinița și terminând cu clasa a X-a. Obligatoriu!

Înainte de a-mi exprima părere pe baza acestei cărți, precizez despre ce este vorba în campania vALLuntar: încurajarea lecturii și a protecției mediului prin plantarea de copaci. Pentru 15 comentarii la un articol (sau 20 de comentarii dacă sunt articole cumulate) cititorul primește un copăcel pe care îl poate planta el sau îl poate lăsa în grija organizatorilor. Până lunea trecută, peste 100 de copaci se nășteau din blogosferă.

Acest manual de bună purtare conține tot ceea ce ai nevoie în zilele acestea pentru a face o impresie foarte bună, pentru a urma niște reguli prestabilite, pentru a face alegerile corecte în ceea ce privește gestica, cuvintele alese, atitudinea. Da, este un manual, în opinia mea, unul de care România are foarte mare nevoie.

M-am bucurat să văd că această carte este dorită, dat fiind că am avut-o de câteva ori la școală și atât colegi, cât și profesori, au aruncat o privire asupra ei și m-au întrebat mai multe detalii. Noul Cod al Bunelor Maniere nu merită citit, ci învățat și practicat 24h/zi.

În această carte găsiți reguli și practici privind abordarea cunoscuților, necunoscuților, sfatul privind serviciul, masa, petrecerile, sportul, codul vestimentar, cum trebuie să ne comportăm în anumite țări. Este un ghid complet care ar trebui, repet, știut și aplicat de toate persoanele.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

18 Replies to “Noul Cod al Bunelor Maniere”

 1. Acest cod ar trebui sa se afle pe toate noptierile. De acasa. Din pensiuni. Din hoteluri. In statiile de asteptare. Daca ai invatat sa spui “multumesc” mai devreme sau mai tarziu vei fi capabil sa oferi o mana de ajutor celui de langa tine aflat la ananghie, imi spunea tatal meu.

 2. poate nici o aplicatie android nu ar fi rea cu acest gen invataturi! felicitari pentru alegere si multumim pentru sfatul pe care ni l-ai dat sa citim si noi !

 3. Ei, clar, o astfel de carte ar trebuie să fie obligatorie în școli, parcă ar porni copiii altfel în viață.
  O am și eu acasă…
  :)

 4. “Noul Cod al Bunelor Maniere nu merită citit, ci învățat și practicat 24h/zi” – interesant ce spui tu acolo, Mădălin, dar părerea mea este că tare greu poți învăța pe cineva bunele maniere … dacă nu e “scânteie” din interior, până și CEL MAI BUN COD AL BUNELOR MANIERE rămâne doar un … cod …

  P.S. încă puțin și plantăm :D

 5. hm… parca nu ma atrag prea tare cartile cu coduri ale bunelor maniere. Sunt prea multe asemenea carti.

Comments are closed.