Nokia 6234 – un telefon trecut

Nokia este în momentul acesta unul dintre cei mai cunoscuţi producători de telefoane mobile.
Eu nu o să vă recomand în această descriere un super telefon, nici unul din seria N, ci un telefon pentru toate buzunarele.
Când l-am cumpărat aveam un buget de 500 RON. Am văzut acest telefon mai mult din greşeală şi nu mi-a venit să cred la ce preţ este (pentru vremea anului 2007). Acest telefon a fost lansat oficial la sfârşitul anului 2006, dar în România a pătruns abia în 2007 prin intermediul Vodafone.
Nokia 6234 este un telefon din clasa bussiness. Poţi asculta muzică ( mp3, aac) atât stereo în difuzoare, cât şi în căştile incluse. De asemenea m-a surprins faptul că redă atât fişierele 3GP, cât şi mp4.
Este foarte uşor de manevrat, având o interfaţă incredibil de uşoară( acces rapid la cameră, comenzi rapide care pot fi uşor de personalizat . Când l-am cumpărat m-am interesat dacă are Bluetooth, şi avea. Spre surprinderea mea , când am ajuns acasă, am descoperit funcţia infraroşu.
Puteţi realiza uşor back-up la toate datele din el cu ajutorul aplicaţiilor incluse pe CD-ul inclus ( Nokia PC Suite). Se poate sincroniza cu MS Outlook cu agenda din telefon prin cablu de date, Bluetooh sau infraroşu.
Mometele memorabile se pot imortaliza imediat cu ajutorul camerei de 2 megapixeli ( apropiere/depărtare digitală). De asemenea puteţi filma. Înregistrarea poate avea o rezoluţie de până la 640×480 pixeli.
Pe lângă cei 6MB de memorie internp ( prea puţin), aveţi inclus în pachetul telefonului un card MicroSD de 128 MB. Eu am achiziţonat un card de 1 GB pe care îl duce fără vreo problemă. Era să uit să specific că nu veţi fi nevoit să închideţi telefonul când detaşaţi cardul de memorie.
O experienţă frumoasă trăită cu el a fost când am micşorat şi convertit un film în 3gp , pe care l-am vizualizat pe el. Filmul avea vreo două ore( Dead or Alive parcă). Surpriza cea mai mare pe care am avut-o a a fost că bateria mai rămăsese jumătate.
Puteţi da sonorul destul de tare, dar nu vă recomand să-l ţineţi mult timp la maxim.
Nokia 6234 este un telefon ieftin şi bun, pe care vi-l recomad cu cea mai mare plăcere. Îl puteţi achiziţiona de la Vodafone ( aveţi grijă că trebuie decodat) atât cu cât şi fară abonament ( preţul diferă cam cu 150 , ba chiar 200 de lei ).

Succes în utilizare lui.

2 Replies to “Nokia 6234 – un telefon trecut”

Comments are closed.