News feed 23 septembrie 2011

  1. Președintele Palestinei Mahmoud Abbas a declarat că a trimis o cerere secretarului general al ONU Ban Ki-moon o cerere prin care solicită recunoașterea statului Palestina pe baza teritoriului din 1967 cu Ierusalimul de Est drept capitală. Situația nu este deloc prea fericită, deoarece un război incredibil poate izbucni, unul ce poate afecta întreg mapamondul. Pe lângă aceasta, să nu uităm de zbuciumul economic în care ne vom cufunda și de influențele pe care le-ar putea avea asupra României. Dacă Palestina ar apărea ca stat pe hartă, ne putem aștepta la o enclavă în România, mai exact județele Covasna, Harghita și Mureș să formeze un stat ce ar putea juca un rol dublu: acela de stat independent și, totuși, controlat de Ungaria.  Probleme, probleme, probleme…  Situația apare, ca o amenințare, la mai puțin de trei luni de la ultima modificare a hărții geopolitice: Sudanul de Nord și Sudanul de Sud. În începutul secolului al XXI-lea, lumea trece prin adevărate schimbări, de la revoluții pornite pe rețelele de socializare ce au dus la destrămarea unor regimuri ( Rep. Moldova) sau nu ( Iran), la adevărate conflicte în Tunisia, Egypt, Libia. Hosni Mubarak și Munmar Ghadaffi nu au plecat prea fericiți de pe tron.
  2. 730 kilometri în 2,3 milisecunde. Cercetătorii de la Acceleratorul de Particule CERN din Geneva au afirmat că este posibil să fi realizat un experiment prin intermediul căruia o particulă a depășit viteza luminii. Această descoperire, dacă se dovedește a fi adevărată, ar putea pune probleme legilor fizice cunoscute și aplicate până acum.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.