Momentul când îți place cum se desfășoară o campanie antidiscriminare organizată de elevi

Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, județul Olt, desfășoară o campanie antidiscriminare care, pe lângă latura de activități de conștientizare desfășurate cu elevii, întâlnim și partea de campanie online.

„Dincolo de cuvinte, toți suntem la fel” se numește campania. Este un titlul sugestiv care te îndeamnă să respecți acest mesaj și să dai dovadă de toleranță și solidaritate. Campania de prevenire a comportamentului deviant este desfășurată în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Olimpiadei Liceelor.

Elevii desfășoară diverse activități ce au ca scop promovarea și dezvoltarea principiilor egalității de șanse, creșterea protecției indivizilor în fața discriminării, sprijinirea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile.

Luni, de exemplu, peste 150 de elevi au participat la o serie de dezbateri pe această temă, acestea fiind moderate atât de elevi, cât și de profesori. Marți, au fost organizate traininguri, activități de teambuilding bazate pe educația non-formală. De asemenea, am văzut că s-au axat și pe teatru forum. Nu este chiar așa de ușor să faci o astfel de piesă și să reușești să o duci până la capăt, motiv pentru care felicit organizatorii pentru această abordare.

Sunt curios ce va mai implica această campaniei, motiv pentru care sunt cu ochii pe pagina de Facebook unde sunt disponibile știri, imagini, precum și sfaturi pentru lupta împotriva discriminării, indiferent de natura acesteia.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.