Link-urile zilei: inovații, tehnologie, oportunități

  1. Manafu vine cu un articol în care prezintă un top al inovațiilor pe anul 2012. Este bine venit și mă bucur că Raspberry Pi, tabletele românești și filmul „Usturoi” se află în acest top. Articolul este disponibil aici.
  2. Zoso prezintă un infografic despre nivelul de utilizare al tehnologiei de către copii. Sincer, în România situația este mult mai tristă, dat fiind că educația ar fi pe un loc codaș. Totuși, România nu este un stat dezvoltat, iar eu presimt că viitorul celor dezvoltate va fi, în 2022, de exemplu, transformarea profesorului în computer. Referitor la asta, aseară postam pe Facebook o diagramă cu actorii educației de peste un deceniu. Lipsește școala cu rol educațional.
  3. PR Daily prezintă trei motive pentru care este bine să eviți realizarea interviurilor prin e-mail: lipsa interacțiunii umane, imposibilitatea de a folosi abilitățile de comunicare și imposiblitatea de a captura esența. Personal, consider că în privința interviurilor de acest gen poate fi comparată cu o sabie cu două tăișuri. Eu, unul, am încercat să fac niște interviuri (mail sau chat based).
  4. Ambasada Franței în România a lansat la sfârșitul lunii ianuarie anunțul privind organizarea concursului prin care doi elevi de clasa a XII-a pot obține burse pentru cei doi ani pregătitori pentru admiterea la un Grande Ecole . Este vorba de un concurs de matematică desfășurat în limba franceză.
  5. Închei recomandările cu un articol venit din Vrancea. Este vorba de o clarificare, destul de concisă, asupra diferenței dintre bloggeri și posesori de blog. Totodată, apar denumiri precum „blogging de nișă”, „monetizare”, „implicare socială”. VĂ invit să citiți articolul: link.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.