Laboratorul Verde al Reciclării ajunge la Focșani.

Acum ceva timp vă invitam la o campanie inițiată de EcoRom ce consta în colectarea selectivă. Continuăm cu o altă inițiativă faină, de data asta fiind vorba de Laboratorul Verde al României. Am aflat de ea de la Chinezu, citind un articol care parcă te-ndeamnă să vezi la orice vârstă cum arată acel autocar, motiv pentru care am atașat mai jos un clip realizat de Vlad Dulea.

Despre ce este vorba?

În primul semestru al anului școlar în curs vor fi vizitate 25 de orașe din țară (peste 5000 de elevi urmând a fi implicați), 2 aflându-se în Focșani:

Vrancea – Focşani: Joi, 25 octombrie şi vineri, 26 octombrie

1.       Școala „Nicolae Iorga” – Aleea 1 iunie, nr.6

2.       Şcoala  „Anghel Saligny” – Str. Moldova, nr 8

Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și cu Ministerul Mediului și Pădurilor, lansează în premieră în România programul Laboratorul Verde al Reciclării, o inovație în ceea ce privește proiectele educaționale. Programul este adresat copiilor din clasele a III-a, părinților și cadrelor didactice, reprezentând o noutate atât din punct de vedere al conținutului informațional, cât și al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experiențială.

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și interactivă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării selective și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje.

„Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului încurajează acest demers întrucât educația în sensul protejării mediului este deosebit de necesară atât pentru generațiile actuale, cât și pentru cele viitoare. Metodologia educației prin experiență, propusă de acest program, este cea mai eficientă și mai valoroasă, conform piramidei de învățare; aceasta stimulează și provoacă elevii să participe lucid și activ la procesul de învățare.”, susține Doamna Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Proiectul este realizat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și al Ministerului Mediului și Pădurilor. Mă bucur că MECTS sprijină inițiativele dedicate inovării educației (la fel ca Școala Discovery, la fel ca sprijinul acordat Consiliului Național al Elevilor) și că Eco-Rom continuă acțiunile faine.

2 Replies to “Laboratorul Verde al Reciclării ajunge la Focșani.”

Comments are closed.