Laboratorul Verde al Reciclării se apropie!

Pe 8 octombrie, făceam un anunț pe blog în legătură cu Laboratorul Verde al Reciclării, o campania ce are în prim plan elevii de clasa a III-a și ecologia. Desigur, vorbim despre un mod non-formal, unul atractiv, unul pe gustul tututor.

Săptămâna aceasta, joi și vineri, autocarul magic ajunge în Focșani pentru a satisface curiozitățile elevilor. Două școli din Focșani sunt norocoasele ce vor fi vizitate :

1.       Școala „Nicolae Iorga” – Aleea 1 iunie, nr.6

2.       Şcoala  „Anghel Saligny” – Str. Moldova, nr 8

Dar despre ce este vorba? De pe site-ul oficial al campaniei, www.colecteazaselectiv.ro, am preluat două paragrafe în care este explicat „laboratorul” și orașele prin care va trece acesta:

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și interactivă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare seletivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării selective și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje.

În primul semestru al anului școlar 2012-2013, programul se va desfășura în 25 de orașe din țară: București, Pitești, Târgoviște, Ploiești, Slobozia, Constanța, Tulcea, Focșani, Iași, Roman, Bacău, Sfântu Gheorghe, Brașov, Târgu Mureș, Mediaș, Sibiu, Cluj Napoca, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Alexandria, implicând peste 4000 de elevi, din 50 de școli primare.

Abia aștept să îmi fac o poză în autocarul magic :)