La final de 2016

În retrospectivă, pare a fi un an minunat. Ca toți ceilalți, de altfel. Agitat? Da și nu. Complicat? Da și nu. Este un an care se învârte în zona griurilor între bine și foarte bine. Sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat și aștept continuarea cu nerăbdare.

În 2016, am luat niște decizii pe care nu credeam că le voi lua vreodată. Am avut parte de câteva experiențe pe care nu credeam că le voi avea vreodată. Uitându-mă pe ce postam pe Facebook, pare un an împlinit. Ca toți ceilalți, de altfel.

Mă uit mai departe acum. Recunosc că nu am terminat tot ce era de finalizat în 2016. Din contră, cu unele „proiecte” nefinalizate intru într-un nou an, poate chiar într-un al doilea sau al treilea nou an.

Îmi dau seama că timpul pare a fi cel mai bun prieten. Merge mai repede ca mine, dar nu este nicio grabă. Vine cu propriile idei și te îndeamnă să te uiți din nou în jurul tău și să vezi ce poți face.

Fiecare dintre noi ne croim o ordine în viață și gravităm în jurul ei. Această ordine vine cu dezordinea sa, ceea ce este bine, căci lasă loc de incertitudine. Este o ordine măsurată, de obicei; bine sau rău, rămâne partea a doua. Așteptăm sărbătorile, marcăm clipele importante în anumite momente, proiectăm și ne proiectăm în trecerea timpului, vedem ce putem și ce nu putem face.

Iau această ordine în anul următor. De data aceasta, fără rezoluții personale, însă cu mai multe idei. Debitul ideilor te poate amăgi, de-asta este bine să le notezi.

Mulțumesc, an vechi, bine ai vent, an nou!

sursa imagine: 2017 Earth / Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.