Jurizat proiecte inovative în politică

Jurizat proiecte inovative în politică

Am alocat acum câteva săptămâni câteva ore pentru jurizarea unor proiecte înscrise în cadrul unei competiției europene care își propune să premieze inovația în politică și administrația publică.

Innovation in Politics Awards identifică și premiază proiecte politice inovative din toată Europa și recunoaște politicienii care au un impact asupra vieții oamenilor prin proiectele de acest fel.

Am acceptat invitația de a fi printre cei aproximativ o mie de jurați europeni și mă bucur, pe de o parte, căci am descoperit numeroase inițiative faine și că am avut onoare să le jurizez, dar mă și întristez, pe de altă parte, căci urmăresc știrile locale și nu văd astfel de exemple prin țară, decât foarte rar.

Organizatorii, Innovation in Politics Institute, și-au concentrat anul acesta eforturile pe opt țări europene – Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Polonia, Suedia și Regatul Unit, însă sunt la un prim demers în acest sens.

Printre finaliști se găsesc proiecte inițiate de consilieri locali, viceprimari și primari, consilieri regionali, foști miniștri, lideri politici, reprezentanți ai instituțiilor publice, parlamentari, activiști politici, eurodeputați, proiecte cu impact asupra comunității și comunităților, care arată că politica a trecut de nivelul bla-bla-urilor.

Austria, Belgia, Coația, Estonia, Spania, Polonia, Regatul Unit, Suedia, Irlanda, Italia, Bulgaria, Germania, Franța, Grecia, Portugalia, Danemarca, Elveția, Irlanda sunt statele care au proiecte ajunse printre cele finaliste.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.