Jucariile astea!!!

Mai va amintiti momentele cand erati copii? Cand erati indragostiti de jucarii? Cand viata insasi era doar o expresie eclipsata de termenii “masinuta” sau “papusa”?

Daca da, sunteti oameni. Inseamna ca va amintiti cu mare drag de momentele petrecute in compania ursuletilor, a masinutelor, de momentele in care ne certam cu alte persoane, fie ca este vorba de parinti, fie ca este vorba de amicii. Sunt sigur ca va amintiti de tovarasii cu care va certati pe jucarii si va intrebati acum : “Oare unde sunt ei?”. Timpul trece ireversibil, iar daca stam sa ne uitam putin in urma, putem constata ca jucariile reprezinta mai mult decat niste obiecte. Reprezinta amintiri, reprezinta experienta, reprezinta vise devenite realitate.

Sa incercam sa ne amintim de emotiile traite la primirea unei jucarii, de rabdarea si perseverenta de care am dat dovada in respectarea unor cerinte barbare din partea celor mai mari, doar pentru a avea o noua jucarie. Sa ne amintim de momentele in care ne induiosam inimile privind un nou model de jucarie la fereastra magazinului de vizavi… Ce momente!!!

Jucariile au o istorie incredibil de bogata, cunoscandu-se dovezi ale existentei lor inca din Antichitate. Sa privim operele de arta ce se numeau jucarii in Evul Mediu sau sa ne gandim la secolul in care a aparut mult indragitul ursulet de plus. Un lucru au in comun aceste jucarii : erau adresate unor suflete sensibile, unor copii si starneau niste emotii de nestapanit. Ceea ce am simtit noi in copilarie au simtit si parintii , si bunicii nostri , si …. stra-stra….-strabunicii nostri.


Sa incercam sa vedem comoara din spatele jucariilor!

One Reply to “Jucariile astea!!!”

Comments are closed.