Iubitafizica, spectacolul la a cărui realizare puteți contribui

*sursă imagine: facebook.com/iubitafizica

Acest articol așteaptă din prima zi de când a fost lansată campania să fie publicat, dorind să sprijine demersul autorului săi de a obține maximul din campania „Căutăm bloggerul actor!”, desfășurată de Blogal Initiative, după ce echipa din spatele kooperativa.ro a decis să sprijine un proiect interesant.

Iubitafizica

Iubitafizica este un spectacol de păpuși în mărime naturală, după un concept care nu mai fost pus în scenă în România. Ei, bine, acest lucru se va întâmpla în luna aprilie în acest an. Tinerii care se ocupă de acest spectacol au în spate experiență și, mai important, au promovat România la Carnavalul Mondial de Marionete din Indonezia. Asta s-a întâmplat chiar anul trecut.  Iubitafizica este bazată pe cartea omonimă a lui Iulian Tănase. Dacă ați urmări mesajul de mai sus, ați aflat că puteți sprijini financiar apariția acestei piese prin intermediul platformei we-are-here.

De ce îmi doresc să fac cunoștință cu Iubitafizica?

Îmi este imposibil să ofer un răspuns concret. Îmi este dor de momentele din liceu când repetam și mă simțeam bine alături de o super echipă punând la cale aspectele pieselor de teatru? Posibil. Vreau să îmi reamintesc măcar un pic din cele două-trei luni de educație teatrală și repetiție? Posibil. Mi-a atras atenția acest mic rol? Posibil. Cert este că, informându-mă din sursele disponibile momentan despre această inițiativă, va putea trezi catharsisul și va rămâne în mintea și sufletul spectatorilor.

Dincolo de cuvinte, este vorba de a trăi și de a simți altfel. Închei cu ultimul spectacol în care „am jucat”, fără cuvinte: Trandafirul și coroana (J.B. Priestley), în timp ce eram elev la Colegiul Național „Unirea” din Focșani:

De asemenea, atașez trei imagini de la din Livada de Vișini, după A.P. Cehov, o piesă în care am „îmbătrânit” în mai 2011 destul de mult:

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.