Infografic: Nevoile și așteptările societății civile din România

Infografic: Nevoile și așteptările societății civile din România

Organizaţiile neguvernamentale din România consideră că educaţia, sănătatea şi antreprenoriatul sunt domeniile prioritare în care este necesară implicarea companiilor. În privinţa surselor de venit, top 3-ul surselor pentru ONG-uri este format din companii, fonduri europene şi redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit.

Alte rezultate ale studiului ”Societatea civilă – nevoi și așteptări”, realizat de Cult Market Research pe un eșantion reprezentativ de 100 de organizații non-guvernamentale in perioada aprilie – mai 2015, indică faptul că organizaţiile neguvernamentale au nevoie de sprijinul unor voluntari cu expertiză în anumite domenii precum precum comunicare și promovare, marketing, domeniul juridic, leadership, IT&C, management de proiect sau limbi străine.

OMV Petrom, primul loc în topul implicării

În privinţa celor mai implicate companii în mediul nonguvernamental, rezultatele studiului indică faptul că organizaţiile neguvernamentale, prin reprezentanţii acestora, au nominalizat OMV Petrom (73%) ca fiind mai implicată companie în susţinerea ONG-urilor din România, urmată de Vodafone (34%) şi Raiffeisen (14%). Cu privire la implicarea în domeniul educaţiei, OMV Petrom (67%) este cea mai implicată companie în susţinerea şi dezvoltarea de proiecte pentru educaţie, urmată de Vodafone (23%) și ING Bank (17%), după cum indică rezultatele studiului citat.

Infografic: Nevoile și așteptările societății civile din România

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.