Impreuna la bloguri si la rau

Banuiesc ca ii stie toata lumea pe prietenii aceia imaginari Alex si Mihai. Proba nr. 30 SuperBlog propune blogerilor sa-si imagineza ca trebuie sa faca un blog colectiv. Let’s go!

 

 

Ma trezesc de dimineata ( cam pe la ora 9) si deschid fereastra calculatorul. Intru pe messenger si le dau cateva buzzuri lui Mihai si Alex.( pornesc  o conferinta)

Mihai: Ce este?

Alex: De ce mai deranjat de la CS?

Eu:  Salut! Mi-am propus sa creem un blog colectiv.

Mihai: Super!

Alex: Despre ce?

Eu: Despre orice

Mihai: Si cum ne vom intelege, cum ne distribuim atributiile? Iti dau doua zile sa ma convingi.

Alex: Si eu la fel.

 

 

Asadar am aflat ca au nevoie de motive.  Un blog colectiv presupune in primul rand o buna intelegere a  domeniului in care activeaza , bineinteles de catre admnistratorii lui. Ganditi-va ca unul , intr-un articol ar putea sa spuna ceva, ce blogerii ceilalti nu admit.

 

Atat cititorii , cat si ei pot face o ierrahizare. Si nu iese deloc bine.  Trebuie ca toti sa dozeze un anumit timp zilnic sau la cateva zile pentru a-si valorifica contributia.  Trebuie sa fie toleranti si sa accepte opiniille celorlalti editori. Si nu este usor…

 

In timp vor aparea neintelegeri, dar si o mai buna omogenizare a echipei care administreaza blogul.  Articolele pot evolua, astfel incat sa treaca de la 3 bloguri pe zi, la 3 pe saptamana, bineinteles cu o calitatea superioara. In felul aceste cititorii pot sa-si exprime opinia despre toti editorii.

 

Daca se vor intelege , blogul ar putea deveni extrem de vizitat, si poate aduce multi bani. Nu trebuie sa uitam ca este nevoie de timp  pentru a ajunge in acel  rang.

 

Cuvantul potrivit care poate aduce succesul este” impreuna”. Editorii trebuie sa conlucreze, si sa-si aduca fiecare contributia. Unul ar putea scrie articole, unul s-ar putea ocupa de design, iar altul de SEO , sau pot lua fiecare cate ceva .

 

Un blog colectiv poate se poate dezbina din cauza unui articol , sau al unui comentariu. Evident nu ar fi deloc frumos acest lucru, gandindu-ne ca poate strica si prietenia din realitate.

 

La inceput proiectul ar putea suna ca o risipa de timp. Dar cu perseverenta se poate reusi.  Probabil cei doi amici trebuie sa isi puna imaginatia la punct, cand vom da startul proiectului.  Cum suntem trei persoane , trebuie sa fim uniti si originari. Articolele copiate de pe site-urile X si Y nu vor fi vizualizate . Nimeni nu va avea placere sa le revizualizeze, stiind ca sunt realizate cu copy si paste.

 

Probabil le voi spune celor doi ce am scris mai sus, si impreuna putem reusi. Cu un design frumos, un nume usor de retinut, un blog de nisa ar putea face furori in timp.

 

Asadar Alex si Mihai sunt optiunile perfecte. Impreuna la bloguri si la greu.

4 Replies to “Impreuna la bloguri si la rau”

    1. @ Iulia Diana Mihai:
      Eu cred ca da. Chiar daca te injura cineva , te face sa te gandesti la acel lucru , deci castigi ceva. Mai descoperi cate o latura a unor oameni, deci afli ceva. In cea mai mare parte este o experienta de cunoastere. Nu prea ai ce pierde. Cam am inteles eu cand am scris titlul.

Comments are closed.