(I)Legal

Am avut astazi atat de multe idei de articole incat am ajuns sa nu stiu despre ce sa scriu mai intai. Din nefericire, inspiratia este trecatoare, asa incat nu veti apuca niciun articol despre culturile de lamaie din Brazilia, despre viata lui Bartolomeu Anania sau despre anchetele ce se desfasura in urma descinderilor de la vama Siret…

Am ales un subiect atat de larg discutat incat il veti sti. L-ati auzit de luni de zile la stirile de la ora sapte, l-ati citit analizat pe diverse site-uri si m-a lovit si pe mine. Asadar, VRAJITORIA!!!

Nu, nu este un articol despre istoria vrajitoriei si a vrajitorilor, ci despre legalizarea ei ( puteti sa puneti voi ghilimelele, daca vreti). Avem, asadar, un deputat suparat pe inselaciunile facute de vrajitoare. In urma cu cea timp a propus o lege care a fost respinsa ( de ce? pentru ca ceilalti se temeau de “vrajitoare). Prima initiativa de interzicere a vrajitoriei a fost respinsa, datorita fricii de care au dat dovada alesii neamului, bietii de ei. Sunt curios ce ar fi facut acestia daca ar fi aflat de initiativa interzicerii vrajitoriei acum, cand “vrajitoare” au fost filmate in Mexic bantuind pe deasupra gradinilor pe maturi zburatoare si atacand politisti?

Acel parlamentar ( al carui nume nu il mai stiu) nu a reusit sa faca nimic cu vrajitoria. Desi se incadreaza ca inselaciune, incepand cu 2011 meseria de vrajitoare este recunoscuta oficial ca meserie, deci si impozitata. WOW!!!

Bietele vrajitoare vor trebui sa isi declare veniturile, sa emita chitante si sa se duca la fisc cu impozitul pe venit. Sunt foarte nemultumite, dar nu stiu cum de blestemele lor merg exact invers: in loc sa faca doar lucruri rele, conducerea tarii ( includem toate cele trei parti) parca s-a mai dezmeticit din somnul de …veci.

Acum e acum. Ne aflam la inceputul lui februarie 2011 si in Parlament avem o alta disputa legata de vrajitorie. Ce mai este? Pai, daca vrajitoria nu functioneaza, cel care a apelat la ea va putea sa bage dupa gratii vrajitoarea. Asadar, sa ne asteptam sa ajunga dupa gratii toate vrajitoarele? Nu cred. Pun pariu cu oricine ca nu se vor indeplini decat 1% din totalul vrajilor, dar nu va fi arestata pe motiv de inselaciune nicio vrajitoare.

In continuare, pot sa spun ca sunt ametit rau de tot in legatura cu acest subiect. Ba mai mult, am 10 intrebari:

  1. Vrajitoria este legala sau ilegala, pana la urma?
  2. Credeti ca vor emite bon fiscal vrajitoarele?
  3. Dat fiind ca aceste persoane cotizeaza la bugetul de stat, nu ar trebui sa li se creeze spatii amenajate ( exista, dar nu peste tot) si nu ar trebui sa aiba o pensie minima asigurata?
  4. Cum va imaginati o vrajitoare ducandu-se la Finante cu impozitele?
  5. Impozitul pe “vrajeala” se retine la sursa sau de la vrajitoare?
  6. Credeti ca alesii statului vor suferi de pe urma alegerilor lor? ( doar si-au impotrivit unei intregi comunitati a vrajitoarelor)
  7. Exista vrajitori in ROmania?
  8. Inca un exercitiu de imaginatie: Cum ar arata ROmania fara vrajitoare?
  9. Inselaciune sau nu, nu credeti ca ar trebui sa mergem la export cu vrajitoarele? ( Asta nu e trafic de persoane, deoarece, daca nu vor fi arestate inseamna ca vrajile lor functioneaza, asadar vor putea sa se transforme in bufnite :D)
  10. Credeti ca se va strange vreun leu de pe urma vrajitoriei la buget? Sau nu vom mai avea loc in inchisori?

Cam atat…

Traim in ROmania si asta ne ocupa tot timpul ( vorba lu’ Badea) si in tara in care orice este posibil, mai ales lucrurile legale sa fie in acelasi timp ilegale…

P.S. : Cum vi se pare “Universitatea de Stiinte Oculte” cu “Facultatea de vrajitorie”, in urma absolvirii primind diploma de vrajitor/oare calificat/a? Viitorul este stralucitor!!!