Hai să vă spun opinia mea despre condițiile de cazare….

Nu prea contează unde sunt cazat dintr-un motiv simplu: dacă merg într-un loc, motivul pentru care fac asta este să văd locul respectiv, nu să admir camera în care am fost depozitat. Sunt de acord când spuneți că siguranța contează. În plus, și eu caut întotdeauna să am un pat confortabil, o pernă și un duș, restul fiind opționale.

De ce? Pentru simplu motiv că esența locului stă în oameni, clădiri, atmosferă și evenimente. Nu vei simți un loc în funcție de hotel. Desigur, există șansa să mă înșel, dar eu asta simt, asta fac, asta spun mai departe. Experiența contează cel mai mult, iar experiența vine din exterior. De cele mai multe ori, aceasta vine însoțită de ieșirea din zona ta de confort sau din cea de siguranță.

Am avut ocazia ca în diferite perioade ale adolescenței mele să descopăr tot felul de cazări, tot felul de condiții, unele mai bune ca altele, iar altele doar cu o imagine, restul fiind… liniște. Și acest lucru nu mi s-a întâmplat doar în țara noastră, în România, ci și pe alte meleaguri. Am întâlnit condiții mai bune ca la noi, dar și mai proaste. Bulgaria, Austria, Germania și lista poate continua. Există, în unele orașe, și vedete, cât și hoteluri cazate la polul opus.

Revenind pe meleagurile noastre, pot să mă laud că am avut ocazia să fiu cazat în diferite hoteluri (nu dau nume) din orașe precum Drobeta Turnu Severin, Cluj – Napoca, Galați, Botoșani, București, Iași, Târgu – Jiu. Unele experiențe merită povestite, începând cu amabilitatea întâlnită încă de la recepție și continuată peste tot, iar altele merită să nu fie … amintite.  Situații și situații…

Eu mi-am format o opinie despre acestea, dar, până acum, nu prea am împărtășit-o și online, deoarece nu am vrut să îmi ocup spațiul pe blog și timpul cu astfel de recomandări. Cred că voi face asta cândva, dar, dacă vreți să mă întrebați, spiritul meu critic și obiectiv vă va răspunde la comentarii pentru că nu am nimic de pierdut sau de câștigat.

Recent, într-unul dintre hotelurile unde am fost cazat, la **** (adică patru stele), am întâlnit și gândaci în cameră. Extremele se identifică ușor, căci tot luna aceasta, cam tot pe la atâtea stele, am întâlnit niște condiții excepționale.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care am ales să simt locul, să mă bucur de el, nu de condițiile de cazare. Personal, nu înțeleg persoanele care călătoresc doar pentru a se bucura de numărul cât mai mare de stele. Desigur, dacă ar fi după mine, lanțurile hoteliere ar da faliment…

Imaginea reprezentativă folosită pentru acest articol este preluată de pe Booking Expert.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.