Hackaton pe teme de sănătate

Hackaton pe teme de sănătate

Specialiștii din IT (arhitecți de software, dezvoltatori și tineri antreprenori, studenți ai facultăţilor de profil) și experții în sănătate care doresc să își prezinte ideile inovatoare care pot avea impact asupra sistemului medical din România sunt invitați să se înscrie la Hacking Health Romania, un hackaton dedicat lor.

Hacking Health Romania va avea loc între 28 și 29 octombrie 2017, în București, fiind organizat de Smart Everything Everywhere împreună cu Johnson&Johnson Romania, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și AmCham România. Înregistrarea se face prin intermediul formularului de înscriere deschis pe site-ul hackatonului, disponibil la adresa aceasta. Selecția participanților se va face în funcție de trei criterii: calificări profesionale și aptitudini tehnice, ideea de proiect transmisă odată cu aplicația, și interesul pentru domeniul e-health și/sau al sănătății.

Echipele finaliste au oportunitatea de a câștiga finanțări în valoare totală de 15.000 USD. Juriul hackathonului va fi format din experți recunoscuți în domeniile IT și sănătate, alături de reprezentanți ai companiilor cu renume din zona tech. Membrii juriului vor mentora echipele pe parcursul evenimentului și vor alege, la final, trei proiecte câștigătoare. Fiecare dintre acestea va primi finanțări pre-seed în valoare de 5.000 de dolari pentru dezvoltare și implementare.

Mai multe detalii transmise de organizatori:

Termeni și condiții de înscriere

Înscrierile persoanelor doritoare să participe în cadrul hackathonului au loc până pe data de 8 octombrie 2017.

Candidaţii selectaţi să participe în cadrul health hacktahon vor fi anunțați de organizatori prin e-mail, până la data de 14 octombrie 2017. Costurile pentru transportul şi cazarea acestora vor fi acoperite de către Johnson&Johnson România.

Exemple de idei și produse digitale în domeniul sănătății

  • aplicații care conectează personalul medical și comunitățile izolate, rurale, cu ajutorul telemedicinei;
  • instrumente pentru screening online;
  • platforme care pot creşte gradul de conștientizare despre afecțiuni precum tuberculoza multidrog rezistentă, cancer, HIV, soluții cu impact asupra sănătăţii mintale, inclusiv programe de suport pentru pacienți și monitorizarea feedbackului pacienților în timp real;
  • programe care promovează prevenția sanitară și un stil de viață sănătos, educația sanitară în școli, creșterea utilizării dispozitivelor medicale în combaterea obezității;
  • proiecte prin care poate fi facilitată instruirea și educația personalului medical.

Multă inspirație!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.