Festivalul Național al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, ediția a XIII-a

Centrul Cultural Vrancea și Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, organizează Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ajuns la ediția a XIII-a. Acesta se va desfășura la Focșani, pe 13 decembrie 2013, la ora 17:00, în Sala „Balada”.

Grupuri din diferite părți ale țării vor fi prezente

Intrarea este liberă, iar la festival vor participa grupuri din județele Arad, Gorj, Mehedinți, Suceava, Sibiu, Maramureș, Mureș și Vrancea, o distribuție geografică care ar putea crea un tablou asupra obiceiurilor și datinilor existente în România.

Mă bucur să văd acest eveniment ajuns la actuala ediție, fiind necesar să cunoaștem și să promovăm aspectele tradiționale pe care încă le mai avem. Trebuie să avem grijă de ele într-o societate în care accentul cade pe depersonalizare, iar acțiunile asemănătoare se luptă cu acest proces.

La festivalul-concurs ce va fi organizat la Focşani vor participa grupuri (cete) de colindători, plugari, sorcove, stea, jieni, capră, mascaţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării cu o autentică tradiţie privind conservarea şi transmiterea datinilor şi obiceiurilor de iarnă.

*sursă cover ©  | Dreamstime.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Festivalul Național al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, ediția a XIII-a”

Comments are closed.