Efectul “Brasov”

Marius Lacatus a plecat, rusinos, inca o data  de la Steaua dupa ce a  pierdut un meci cu o echipa aflata in jumatate inferioara a clasamentului Ligii 1. Un 3-0 sec pentru brasoveni, iar Steaua a decazut. Nu mai este echipa ce a fost, iar sperantele la titlul s-au diminuat, desi campania de iarna de  transferuri a adus un jucator emblematic, Nicolae Dica, iar lotul pare destul de puternic.

Gigi Becali a reusit inca o data sa dovedeasca ca el face totul la club si ca nu il intereseaza nimic altceva. Etica in fotbal nu exista, iar cluburile romanesti nu vor mai reusi sa faca nimic in situatia in care linistea ramane ceva apartinand domeniului paranormalului.

Daca ne luam dupa nume, Steaua ramane una dintre cele mai puternice echipe din prima liga de fotbal romaneasca. Absurd sau nu, nu este una care sa dovedeasca acest lucru.  Primul meci al returului a adus o infrangere rusinoasa, foarte rusinoasa ( sa nu uitam ca tot Marius Lacatus, acum “rapit” de extraterestri pentru a treia oara de la club a mai reusit sa piarda in 2008 un meci, 2-1, in fata unei candidate la retrogradare, Poli Iasi, dar, pe urma, a reusit sa optina 10 sau 11 victorii consecutive, luptandu-se cu CFR Cluj pentru titlu pana in ultima etapa).

Acum sunt curios, cine e antrenor la Steaua? Sorin Cartu? Parca da, desi inca mai cred ca Becali inca isi incearca puterile in lumea antrenoratului ( intr-un mod gresit, total inutil si fara succes). Doar patru antrenori au reusit sa ii faca fata si merita felicitati : Oleg Protasov, Victor Piturca, Cosmin Olaroiu si Cristiano Bergodi. Restul l-au ascultat, insa motivul pentru care nu isi vedeau de treaba lor ramane un mister.

MM Stoica ramane un mister. Nu stiu de ce se ocupa la club ( nici nu stau sa deschid pagina oficiala a clubului), dar a gresit cand a revenit la Steaua, in conditiile in care rezultatele nu apar.

Efectul “Brasov” va continua, situatia clubului avand sanse de imbunatatire doar intr-un mod miraculos.

4 Replies to “Efectul “Brasov””

 1. interesant titlu, “efectul brasov”. desigur, nu m-am gandit la colegul nostru din blogosfera vranceana :) – Dan ..
  credeam ca faci referire la echipa la care s-a lansat in fotbal marius lacatus )ma rog, se chema “steagul bv” atunci, daca nu gresesc) si, culmea, care l-a “demis” de la clubul la care a devenit simbol…

  MM nu a gresit cand a venit la steaua, de vreme ce nu avea de unde sa stie ca venirea lui se va solda cu o serie nu tocmai buna de rezultate…. nu ? ;)
  insa, putem spune, ca a gresit cand a venit, urmare a replicilor licentioase avute cu jiji Fecali in direct la anumite tv de ocazie… asadar, de vreme ce s-a spurcat cu intaiul oier al tarii, e ciudat ca a acceptat sa lucreze iarasi cu el. oricum, pe bune acuma, MM are un efect catalizator, reusind sa fie un interpus intre “vestiar” si patron, apropiindu-si jucatorii si uneori chiar si fanii patimasi.

  mey, sa nu ma intelegi gresit ! poate ti se pare ca sunt “gica-contra”, dar am argumentat, desi e f posibil sa ma insel !

  hai baftalo ! si, forZZa steaua, desi o spunem cu jumatate de gura ;)

  1. @PatrickDan: MM Stoica s-a gandit sa revina la Steaua intr-un moment greu pentru club, insa e greu de crezut ca il va potoli pe Becali, atata timp cat rezultatele nu vor aparea. Ma uit acum la cum defileaza Shatior-ul lui Mircea Lucescu prin Europa. A avut liniste din partea conducerii, patronul a adus bani cati trebuia, rezultatele au aparut, dar in timp, ceea ce la Steaua este greu sa se intampla cand antrenorii sunt schimbati o data la doua luni.

Comments are closed.