Documentare despre Holocaust în cadrul #EWStudyTour

Documentare despre Holocaust în cadrul #EWStudyTour

Zilele acestea sunt într-o serie de vizite de studiu în locuri care au legătură cu istoria Holocaustului, o experiență educațională încărcată atât cu informații și dezbateri, dar și cu emoții, având în vedere nivelul oribilului la care a putut să ajungă natura umană în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acum două zile, am vizitat Memorialul de la Sighet, având în vedere rolul acestuia în menținerea memoriei regimului comunist în România, și Casa Memorială Elie Wiesel, unde am descoperit istoria comunității evreiești din zona Maramureșului și viața lui Elie Wiesel. Ieri, ne-am deplasat de la Satu Mare la Cracovia, având câteva ore în care am văzut centrul vechi al acestui oraș.

Astăzi, turul de studiu continuă cu Auschwitz, dar și cu un tur ghidat al Kazimierz, cartierul evreiesc al Cracoviei.

În program se mai află în zilele următoare o vizită de studiu la Fabrica lui Schindler, sesiuni de discuții și dezbateri și, desigur, întoarcerea către București.

Fac parte dintr-un grup divers, participanții fiind în cea mai mare parte studenți, însă beneficiem de expertiza unor experți în istorie și de buna organizare a acestui program.

Programul Elie Wiesel Study Tour este finanțat de Ambasada Statelor Unite în România și coordonat de American Councils or International Education Romania, beneficiind de sprijinul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România Elie Wiesel și al Ambasadei Israelului în România.

sursa imagine: human rights

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.