Dezbatere privind dreptul de vot al elevilor în Consiliul de Administrație

Pe 10 mai, la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, ora 10:00, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea va organiza o dezbatere publică pe tema dreptului de vot al reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al unităților de învățământ preuniversitare.

Acest eveniment face parte dintr-o serie ce se va desfășura la nivel național la nivelul fiecărui județ, fiind precedat de două conferințe naționale ce au avut ca scop antrenarea reprezentanților elevilor pentru realizarea unor campanii de lobby și advocacy.

Este una dintre acțiunile principale ale Consiliului Național al Elevilor din acest moment, proiectul „CiNE votează?” fiind inițiat și desfășurat de către Asociația Elevilor Mehedințeni și având ca beneficiar Consiliiul Național al Elevilor.

În acest moment, conform art. 96 (3) din Legea Educației Naționale 1/2011, la ședințele consiliului de administrație participă, de regulă, și un reprezentant al elevilor, cu statut de observator. Prin intermediul acestor acțiuni, Consiliul Național al Elevilor dorește obținerea dreptului de vot pentru reprezentatul elevilor în consiliul de, drept deținut până în 2010.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Dezbatere privind dreptul de vot al elevilor în Consiliul de Administrație”

Comments are closed.