Despre Revoluția română din 1989 din telegrame diplomatice

Despre Revoluția română din 1989 din telegrame diplomatice

Imaginea 1989-2019, de la asistență umanitară pentru refugiații români la participare la masa deciziilor donatorului de la acea vreme; pași mari, chiar dacă unele lecții se învață mai greu.
 
Din poziția a ceea ce avea să devină Comisia Europeană:
 
„Comunitatea nu va face noi concesiuni comerciale României. Și-a exprimat de asemenea bunăvoința de a oferi asistență umanitară refugiaților români în Ungaria. Comisia ar putea propune măsuri adiționale în funcție de evoluția situației.”
 
„Comisia își exprimă consternarea cu privirea la ultima și cea mai crudă demonstrație a abuzului asupra drepturilor omului de către regimul actual din România, încălcându-și obligațiile CSCE și cele privind valorile umane universale. De asemenea, Comisia este profund îngrijorată de lipsa progresului din România către reformă politică și liberalizare economică.”
 
Fantastice telegramele declasificate ale Departamentului de Stat privind Revoluția română din 1989 și altele, publicate datorită activismului civic al unui jurnalist canadian – http://www3.telus.net/index100/romania.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.