Despre programul UE pentru protecția consumatorilor

Cred din ce în ce mai mult în Uniunea Europeană și în modul în care această acționează în sprijinul celor 500 de milioane de cetățeni ai ei, cât și pe plan global prin politicile externe pe care le dezvoltă. Acest articol conține câteva informații de bază despre lansarea programului UE pentru protecția consumatorilor.

*sursa imagine: facebook.com/europeanparliament

5 cenți de la fiecare pentru protecția consumatorilor

Vorbim de un programul pentru protecția consumatorilor care a fost lansat. Are alocate 188,8 milioane de euro pentru perioada 2014-2020 (pentru 2007-2013 a beneficiat de 156,8 milioane) pentru a sprijini cetățenii europeni, inclusiv pe cei români pentru a beneficia pe deplin de drepturile lor în cadrul pieței unice.

Programul este destul de larg, sprijinind aplicarea legilor în domeniu, cofinanțarea Centrelor Europene ale Consumatorilor sau chiar sprijinirea autorităților naționale pentru a rezolva încălcările legislației în domeniul protecției consumatorilor.

Patru domenii cheie ale noului program

  • produse sigure;
  • organizații ale consumatorilor eficiente;
  • acces facil la mecanisme de reparație;
  • colaborare între organismele naționale de profil.

Instituții guvernamentale, instituții publice și organizații de consumatori vor beneficia de finanțare nerambursabilă pe domeniile enumerate mai sus. În anii precedenți, au fost finanțate o serie de inițiative faine, dar care cred că au nevoie de o mai mare mediatizare pentru a putea fi cunoscute de cetățeni și utilizate. Mai multe informații despre programul UE pentru protecția consumatorilor sunt disponibile în știrea publicată aici.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.