Despre activitatea desfășurată la Berlin luna trecută

Conferința Jugend @ Amnesty. Tema: campania #StopTorture

Între 14 și 16 noiembrie, am fost prezent în calitate de invitat internațional la întâlnirea anuală a tinerilor din Amnesty International Germania, Jugend@Amnesty, tema principală fiind campania Stop Torture. Evenimentul a avut loc în Berlin.

Punctul culminant al evenimentului a fost un marș stradal desfășurat sâmbătă seara în Berlin, organizat pentru a atrage atenția asupra nedreptăților și problemelor sociale existente în Mexic, în special cele legate de folosirea torturii. În cadrul acestuia, a vorbit Abel Barrera, activist pentru drepturile omului din Mexic, deținător al Premiului Robert F. Kennedy pentru Drepturile Omului. Bild a publicat un articol care spune destul de multe despre mesajul acestuia.

Am fost implicat printr-o intervenție pe tema activităților desfășurate în țară în cadrul atelierului internațional, dar și cu o prezentare în plen a resurselor de educație pentru drepturile omului dezvoltate pentru tineri din cadrul campaniei.

Au fost prezenți aproximativ 250 de studenți din toate colțurile Germaniei, dar și invitați internaționali din Austria, Danemarca, Elveția, Irlanda, Marea Britanie, Suedia.

Prezentarea folosită pentru explicarea conceptelor de educație pentru drepturile omului, empowerment & multiplying în contextul campaniei împotriva folosirii torturii și pentru prezentarea resurselor pentru training în acest scop este disponibilă mai jos:

 

Menționez că nu am apucat să vin cu mai multe informații în acea perioadă, fiind cu adevărat aglomerată. Mă bucur că am trecut, ușor-ușor, de luna noiembrie și de prima parte a lunii decembrie. La acel moment, am avut doar o actualizare pe pagina Facebook:

 

 

În final, ar fi mai multe de spus, dar cu alte ocazii.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.