Despre pariuri şi despre comunităţile formate în jurul acestora

Aş putea spune că am o experienţă excepţională în legătură cu domeniul pariurilor, fie că sunt online, fie că sunt offline, dar aş minţi. Aş putea să dau sfaturi multe, dar doar puţine ar fi fost testate şi ar fi putut fi considerate aplicabile pentru cei interesaţi de acest domeniu.

Dacă aveţi nevoie de sfaturi, impresii, ponturi, recomandări, ştiri din lumea pariurilor, review-uri, forumul pariuri-x.ro, cea mai mare comunitate a pariorilor din România vă aşteaptă. Am accesat această platformă şi mi-a plăcut faptul că am găsit deschis un topic despre baza legală de impozitare a veniturile din pariuri. Este necesară educarea şi informarea pariorilor în legătură cu acest aspect.

Revenind la experienţele mele legate de pariuri, am folosit în trecut Bet 365 şi pot spune că aveam o serie de întrebări legate de funcţionarea acestui site. Nefiind o persoană care să rişte până nu are şi un plan B, eventual şi unul C sau D, nu m-am aventurat prea mult în lumea pariurilor, preferând să rămân în afara acestei sfere.

Desigur, după cum spuneam, mai deschid din când în când site-ul respectiv şi mai pun câte un pariu sportiv. Nu mizez în special pe fotbal, despre care voi poveste mai jos, preferând să pariez şi pe alte sporturi precum tenis, sporturi olimpice, curse de cai. Îmi place această diversitate, una care mă face şi să mă informez în legătură cu subiectul respectiv.

Câştiguri mari nu am avut pentru că am urmărit alte obiective. Voiam să văd cum funcţionează, să mă distrez şi să am ce povesti şi altora în legătură cu mica mea experienţă în legătură cu pariurile. Şi asta o să şi fac.

Unul dintre primele pariuri puse a fost suma de 2 RON pe câştigarea secţiunii de tir de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 de către tiristul român Alin Moldoveanu. Avea o cotă de 26 la acel moment şi cunoscând determinarea vrâncenilor am zis că am numai de câştigat. Aşa s-a şi întâmplat, căci după, cei 2 RON s-au transformat în 52 RON. Cam aceasta este povestea mea.

În schimb, ştiu că pariurile sportive, în special cele la fotbal, sunt îndrăgite de tineri. Am avut colegi care îşi măreau numărul de experienţe legate de acest domeniu de la o etapă la alta, fie că era vorba de Champions League, Liga 1 sau alte competiţii fotbalistice din Europa.  Era interesant să asculţi discuţii şi să vezi în zilele următoare bucuria sau dezamăgirea creată de biletul norocos sau ghinionist.

Între timp, observăm o diversificare a agenţiilor de pariuri. Dezavantajele celor de cartier au ajuns să fie cunoscute, în timp ce cele online, după cum era de aşteptat, au început să atragă din ce în ce mai mulţi pariori, câştigându-şi astfel faima. Pentru jucători, este mai bine, dat fiind că oferă şi mai multe beneficii.

Fac o scurtă paranteză şi revin la modul în care pariam şi îmi place să fac acest lucru: pariurile live. Aseară, urmăream SuperCupa Europei dintre Bayern Munchen şi Chelsea Londra, un meci excepţional, unul care mi-a stârnit o serie de emoţii, dat fiind spectacolul oferit, dar care, în final, a avut câştigătorul dorit, după cum anunţam pe Twitter. Mă gândeam în acel moment să intru pe Bet 365 şi să pariez pe succesul echipei favorite care, după cum este de înţeles, era cea antrenată de Guardiola.

Concluzionând, reamintesc poziţia mea de parior entry-level şi mă bucur să văd că se discută în comunităţile de pariuri despre aspecte ce ţin de legi, cu articole luate în discuţie. Îmi place să văd că se discută despre strategii sportive, despre domeniile pe care se pot face pariuri şi că online-ul reuşeşte de câţiva ani buni să atragă tot mai multe persoane care preferă pariurile offline.

*sursă imagini: facebook.com/pariurix

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.