Despre afișarea rezultatelor la admitere. Observații

  1. Unele, gen Medicină, afișează rezultatele de la examene punând pe pagină imagini. E oare atât de greu să copiezi (model copy&paste) tabelul din documentul Word redactat? Nu comentez asupra modului în care este realizat site-ul, căci designul este de domeniul trecutului.
  2. Academia de Studii Economice, una dintre cele mai căutate universități din România, nu și-a ocupat anul acesta toate locurile cu taxă. Este chiar atât de greu să pui o comandă de sortare a candidaților în funcție de medii pentru a vedea dacă poți aproxima dacă intri sau nu la o anumită specializare cu nota pe care ai luat-o?
  3. Uitându-mă pe ultimele medii și pe locurile necompletate, observ că specializările în limba franceză dăunează grav sănătății candidaților, mediului universitar și francofoniei.
  4. Spiru Haret vrea să atragă noi studenți, însă doar cu un site binișor realizat, nu și cu adevărul despre imposibilitatea eliberării diplomelor de licență din 2011. Și asta nu e tot: mai trebuie să stai și trei ore la coadă ca să ajungi la un ghișeu la care, incredibil, persoana mai este în picioare după atâta alergătură.
  5. Loc liber pentru alte observații.

Tot legat de facultate, toate specializările, facultățile, grupele de studiu, universitățile etc. ar trebui să aibă grupuri de discuții (Facebook sau Google). Desigur, este greu de creat înainte în România, dar, de când îmi setasem cele două variante pentru UK, fusesem adăugat în peste șase grupuri de discuții. Totodată, este nevoie și de cele pentru „prospective students”, adică cei care pot veni. Avantajele universității în cazul acesta sunt enorme, dacă va ști să se vândă. Am văzut astfel de exemple create pentru studenți, în cele mai multe cazuri. Enumăr UMF, ASE, câteva facultăți de la UB, unde am putut observa modul în care evoluează aceste discuții.

*sursă imagine cover: blackboardforfaculty.files.wordpress.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.