Cum a fost la lansarea albumului „Experimentul Alb”?

Lish (Alexandru Lisman) a lansat albumul „Experiementul Alb” într-un mod inedit. Focșăneanul a ales un loc aparte, un moment aparte și cred că și rezultatul poate fi catalogat drept aparte. A fost, într-adevăr, ceva diferit și, recunosc, așteptările mi-au fost depășite. Începând de acum, când voi afla, voi promova pe blog melodiile acestui artist vrâncean pentru că merită.

Grădina Publică din Focșani a fost în seara zilei de 28 septembrie 2012 martorului unui eveniment organizat în cadrul Zilelor Educației Nonformale cu sprijinul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”. „Experimentul Alb” a fost lansat cu un concert cu totul altfel. Hip-hop-ul promovat de acest cântăreț nu se încadrează în ceea ce este promovat acum. Aduce ceva nou, are un mesaj profund și evită comercialul.

Melodiile sale îndeamnă la respectarea unor valori, esențiale, sper, în viitor: credință, unitate, dragoste. Este o dovadă de curaj extraordinar în a te opune curentelor promovate de mass-media în zilele noastre și să te inspiri din legende, sacralitate, să abordezi concepte precum reîncarnarea, moartea, non-dualitatea. De asemenea, apreciez conținutul diversificat al albumului. Găsești melodii, o rugăciune, o poezie…. O abordare diferită.

Alexandru Lisman: „Albumul acesta reprezintă tot ce am putut să scot mai frumos din mine. Sper ca măcar un cuvânt din el să vă inspire sau măcăr să vă însenineze ziua. Numai bine și Doamne ajută!”

După concertul de lansare, pot spune că „Legenda lui Amantes” a devenit una dintre melodiile mele preferate. Istoria acestei melodii este una specială. Versurile sunt inspirate dintr-o legendă puțin cunoscută, găsită în Codex Lugubrum, un manuscris tipărit în anul 1535, autorul acestuia nefiind cunoscut de teama Inchiziției.

P.S.: Apreciez faptul că a amintit de Blogosfera Vrancea aproape de final. De asemenea, mi-a părut bine că am văzut o serie impresionantă de oameni raportată la evenimentele din Focșani care au stat până la final și au aplaudat.

3 Replies to “Cum a fost la lansarea albumului „Experimentul Alb”?”

Comments are closed.