Competiția Entrepreneurship pentru studenți dedicată dezvoltării de aplicații

Studenții pasionați de tehnologie, care dezvoltă aplicații, sunt invitați de AllView, Centrul pentru Diplomație Publică și Universitatea Transilvania din Brașov la un proiect – competiție prin intermediul căruia sunt încurajați să dezvolte aplicații cu utilitate socială.

Competiție pentru studenții pasionați de dezvoltarea aplicațiilor

Echipe formate din doi până la patru membri vor dezvolta timp de 24 de ore o aplicație pentru Android, care să fie utilă din punct de vedere social. Din această categorie fac parte, de exemplu, aplicațiile pentru persoane cu dizabilități, însă există numeroase de metode prin care se poate implementa. So, be creative!

Entrepreneurship îşi propune să promoveze în ţările Uniunii Europene aplicaţiile studenţilor români pasionaţi de programare. Valorile pe care le scoatem în evidenţă sunt: impactul social, creativitatea şi originalitatea.

La eveniment va fi prezent un reprezentant Google care va susţine o prezentare despre resursele Android şi modele de aplicaţii create în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

Ceremonia de decernare a premiilor reuneşte delegaţi din partea Comisiei Europene, membri ai Corpurilor Diplomatice, reprezentanţi ai mediului de afaceri, jurnalişti români şi străini.

Competiția de aplicații Android sociale – Entrepreneurship

Am citat câteva informații cu privire la scopul proiectului Entrepreneurship, unul pe care îl consider cu potențial. Mi-ar plăcea să văd inovație și, totodată, ca unele aplicații să fie promovate și să fie folosite. Există numeroase probleme cu care ne confruntăm pe plan social și, de asemenea, loc pentru soluții.

Echipele de studenți se pot înscrie completând formularul disponibil pe site-ul competiției – entrepreneurshipbv.ro, unde vor găsi și mai multe detalii, până pe 18 martie, urmând ca până pe 20 martie să fie anunțați cei selectați. Evenimentul va avea loc în Brașov. Competiţia va începe vineri, 28 martie, la ora 12 şi se va încheia sâmbătă, 29 martie la ora 11, urmând apoi jurizarea.

Despre premiile competiției

Premiul 1: cate 1 smartphone Allview X1 Soul pentru fiecare membru al echipei

Premiul 2: cate 1smartphone Allview X1 mini pentru fiecare membru al echipei

Premiul 3: cate 1 tableta Allview Viva i8 pentru fiecare membru al echipei

Așadar, suficient de atractive. Succes! Felicit inițiativa AllView de a sprijini tinerii din domeniu.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Competiția Entrepreneurship pentru studenți dedicată dezvoltării de aplicații”

  1. Un program foarte bun. Imi place ca, acum, Allview se implica in diferite proiecte. Sa speram ca vor castiga cei care merita, cei care se pricep si vor schimba domeniul in viitor.

Comments are closed.