CJE Vrancea organizează o conferință interregională la Focșani

Conferința CNE mai aproape de tine, la Focșani

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea organizează în perioada 30 mai – 2 iunie, la Focșani, conferința interregională „CNE mai aproape de tine”, în cadrul căreia vor fi prezenți câte trei reprezentanți elevilor din județele din Regiunea Sud-Est a României, membrii Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor, 13 membri ai consiliilor elevilor din țară, dar și reprezentanți ai partenerilor și seniorilor.

Module de pregătire pentru implicarea în Consiliul Elevilor

În cadrul acestei întâlniri se vor pune bazele unor module de formare pentru elevii ce vor să se implice în structură și pentru consilierii educativi, coordonatorii consiliilor școlare ale elevilor. Modulele pentru elevi vor fi de 4 ore – pentru cei care nu au avut nicio tangență cu organizația, 8 ore – pentru cei care au parcurs modulul de 4 ore și 16 ore – pentru cei ce vor să se implice cu adevărat în structură și vor să fie bine informați. De asemenea, cel pentru consilierii educativi va cuprinde tot 16 ore.

Programul conferinței organizate de CJE Vrancea

Conferința va debuta vineri, 30 mai, după sosirea tuturor participanților și cu o sesiune de intercunoaștere. Reuniunea reprezentanților elevilor va continua sâmbătă cu deschiderea oficială ce va avea loc la ora 9:30, în sala mică a Ateneului Popular „Mh. Gh. Pastia” și cu un atelier de lucru structurat în 3 părți, urmând ca duminică, 1 iunie să aibă loc închiderea oficială. În cadrul conferinței se va realiza și o bază de date cu proiecte ale Consiliilor Elevilor din țară pentru a putea fi folosite în cadrul cursurilor ca informații concrete despre activitatea structurii.

Cred că această conferință este binevenită. Sper să își atingă obiectivele și că acele module de formare vor fi aplicate. Este necesar ca tot mai mulți elevi să fie implicați în această structură sau implicarea lor cetățenească să fie facilitată prin intermediul unor astfel de organizații. Consiliul Elevilor are avantajul de a avea o bază solidă în ceea ce privește experiențele întâmpinate, sprijinul din exterior (profesori și parteneri), sprijinul guvernamental și comunitatea de alumni.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.