Cea de-a doua sesiune de dezbatere online cu candidații CNE 2013

Ideea este cam următoarea: elevii din România (numărul lor seamnănă cu numărul locuitorilor Albaniei) sunt reprezentați de o singură structură: Consiliul Național al Elevilor, cu rol consultativ al Ministerului Educației Naționale (după cum este precizat și într-un articol din Legea Educației Naționale 1/2011).

Wedu și Consiliul Național al Elevilor organizează o dezbatere online prin intermediul wedu.ro prin care utilizatorii interesați de activitate CNE vor putea pune întrebări candidaților pentru cele trei funcții din vârful piramidei CNE.

În perioada 7-10 februarie, urmează să fie aleși reprezentanții mandatului 2013 din Consiliul Național al Elevilor, în cadrul Adunării Generale.

Mod de desfășurare:
1. În primele 30 de minute (19:00-19:30)  se vor pune 2 întrebări către fiecare grupă(departamente) de candidați pentru funcții în conducerea CNE, elaborate de Wedu. În această perioadă, utilizatorii nu vor putea pune întrebări pentru candidați, dar vor putea scrie comentarii la răspunsurile candidaților.
2. Fiecare întrebare publicată va avea în fața ei, în paranteze pătrate, inițialele departementului pentru care este adresată întrebarea. Detalii: [P] – pentru candidații la președinția CNE, [SI] – pentru candidații la funcția de secretar al departului de interne și [SE] – pentru candidații la funcția de secretar al departamentului pentru relații externe. La fel se va proceda și pentru întrebările adresate către un candidat.
3. În perioada 19:30-20:00, persoanele interesate pot publica întrebări către candidați.
4. Candidații vor răspunde întrebărilor în ordinea în care vor fi publicate acestea.
5. În cazul în care un candidat nu va răspunde la toate întrebările publicate de utilizatori, acesta va avea posibilitatea de a continua să răspundă întrebărilor/comentarilor și după ora 20:00.

Dezbaterea are loc online, pe www.wedu.ro, sâmbătă, 26 ianuarie 2013, ora 19:00.