Câteva impresii despre Brașov și CFR

Este un oraș frumos, curat și bine administrat. Acestea sunt primele trei caracteristici care îmi vin în cap acum, așteptând să treacă timpul pentru a ajunge acasă, după o săptămână faină la Bran, în Tabăra din Țara lui Andrei.

Am ajuns la gară în gară, am primit minunata veste că trenul cu care îmi făcusem planuri să ajung în Focșani are o întârziere de două ore. Avea oare rost să plătesc aceeași sumă pentru întârziere? Evident, căutam altă soluție și am blocat vreo două minute coada de la ghișeu, discutând cu doamna de acolo, foarte amabilă de altfel. Până la urmă, am schimba și ruta, dar am mai adăugat încă 59 de minute peste cele două ore și mai mult timp de pierdut în Ploiești. Avantajul este că ies și mai ieftin și, dacă trenul cu care plec nu întârzie mai mult de zece minute, am șanse să ajung destul de bine acasă, fără să pierd legătura.

Apreciez faptul că am parte de o karma superbă. Las un om din spatele meu să treacă în față, grăbindu-se să achiziționeze biletul și, din lateral, vine o doamnă care îmi dovedește voia să îmi fure locul. Din spate, se aud mai multe voci în timpul celor două minute de schimbare de planuri. Desigur, vocile erau mai mult injurii. Mulțumesc!

Iau un abonament pentru RAT Brașov pentru întreaga zi, încep să mă plimb, văd Labirintul Anticorupție, despre care voi scrie în astăzi pe blog, ajung într-o pizzerie liniștită și îmi continui aventura. Oricum, nu mai văzusem Brașovul de câțiva ani.

Închei printr-o întrebare: cum este posibil să existe o întârziere de două ore?

Update 18 august:

Gara din Brașov ajunge pe locul al II-lea în topul preferatelor mele. În al doilea rând, mă mir cum pot două persoane să aibă același loc în același vagon (clasa identică) într-un tren.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.