Eu și fericirea
Realitatea este că am pierdut-o acum ceva timp. Am avut-o în buzunarul de la spate și, când am închis ultima dată ușa, probabil, am uitat să o scot din yală. Apare câteodată. Sunt momente în care rămâne cinci clipe, cinci minute sau cinci ore.
Sunt în căutarea acestei chei, dar cred că este un drum relativ. Astăzi, cheia poate fi un miraj, iar mâine te poți împiedica de ea. Important este să nu te lași bătut și să te bucuri de fiecare dată când o atingi sau când ea te atinge. Important este ca în momentele de analiză și retrospectivă să te bucuri de momentele pe care ți le-a creat.
Fiecare dintre noi își dorește să fie fericit. Alergăm tot timpul, suntem pe fugă, căutăm să ajungem pe Marte crezând că acolo vom găsi acea stare de neprețuit, alergăm după avuții, după statut și adorație, dar uităm o lecție, una pe care, în ultimul timp, am auzit-o din ce în ce mai rar: fericirea izvorăște din lucruri mărunte.
Ei, bine, în căutarea acelei chei se întâmplă să găsesc clipe de fericire la tot pasul. Fiecare are o durată subiectivă, dar sunt inegalabile. Tu, de exemplu, nu știi cum e fericirea pentru mine. Mă face fericit acest drum, îmi permită să îmi ating obiectivele și să primesc un impuls de fericire care mă duce și mai departe.
Găsesc fericire la tot pasul, indiferent de condițiile celor pe care îi întâlnesc. Cauzele sunt diferite, cauzele sunt enorme și, de multe ori, fericirea apare de unde te aștepți mai puțin. Se întâmplă să fie și trebuie să îi mulțumim că a fost alături de noi și să continuăm traseul în regăsirea ei. Această lecție se aplică și în viața mea.
Oare, dacă găsim cheia fericirii, suntem fericiți sau trebuie să mergem mai departe, să căutam cheia către următorul nivel pentru a ne păstra această stare? Voi ce părere aveți? Care sunt adevăratele realități ale fericirii și cum putem deveni fericiți pe zi ce trece? Cum putem să ne mărim acele momente?
Conferința despre Fericire
Mai sus sunt doar câteva întrebări la care aș dori să cunosc răspunsul. Asociația Inițiativa pentru Fericire organizează Conferința despre Fericire, un eveniment ce va avea loc pe 5 și 6 octombrie în București. Atelierele de lucru se întind pe aproximativ 70% din timpul conferinței, iar la aceasta vor vorbi experți din diferite colțuri ale lumii: Eiji Shimizu (producător Happy Movie), Vanessa King (co-fondator Action for Happiness UK), Randy Taran (fondator Project Happiness), Wenceslao Unanue (prof. economie Universidad Adolfo Ibanez), Mălina Chirea (președinte Asociația Inițiativa pentru Fericire) și nu numai.
P.S.: Ar fi interesat un barometru al fericirii și în București, nu credeți? O capitală europeană are deja așa ceva: Vilnius, capitala Lituaniei.
*sursă imagine: facebook.com/InitiativaFericire
Chiar cred ca ar fi interesant un barometru al fericirii in capitala. Din pacate insa cred ca doar ar arata o realitate trista
Tocmai. Trebuie sa vada toata lumea realitatea. Oricum, suntem mult prea toleranti.