Care sunt proiectele pe care le-am votat în competiția Idei din Țara lui Andrei?

Care sunt proiectele pe care le-am votat în competiția Idei din Țara lui Andrei?

Într-un mod extrem de subiectiv, am votat trei proiecte din cele 389 înscrise în competiția Idei din Țara lui Andrei. Dacă aș fi avut 389 de voturi, aș fi votat, probabil, 389 de proiecte înscrise. Cred că este importantă determinarea și, totodată, că există întotdeauna alternative pentru a realiza proiectul mult dorit. Așa că perseverați, dar înainte votați.

Până pe 15 mai se desfășoară etapa de votare. Astăzi este 27 aprilie, deci timp mai este suficient. Cele trei proiecte pe care le-am votat și pe care le recomand sunt:

ReSTART CJE MH

Pentru primul proiect votat, merg direct către Mehedinți, unde Asociația Elevilor Mehedințeni a depus un proiect prin care se promovează voluntariatul, educația nonformală și implicarea activă a elevilor în comunitate. Consiliul Elevilor, structură în care m-am implicat mai bine de doi ani, are nevoie de tineri pregătiți care să producă schimbare pozitivă. Pentru asta e nevoie de o rețea de voluntari, de informare, de vizibilitate, de evaluare și de sprijin pentru desfășurarea activității.  Proiectul ReSTART CJE MH este înscris la dezvoltare comunitară și merită votat. În plus, rezultate remarcabile se văd pe termen lung.

Un colț verde

Este proiectul vrâncean pe care îl votez. Nu știu câte voturi va strânge (sunt și pesimist), însă am votat acest proiect pentru că în mediul rural lipsesc inițiativele. Poate sunt câteva, dar în general aceste zone sunt uitate. În plus, inițiativele sunt orientate de multe ori spre mediul urban, iar cele din rural se confruntă cu mult mai multe probleme. Mă întreb de ce sunt oportunități diferite, dar astă e un alt subiect de discuției. Am învățat opt ani într-o localitate în care un spațiu verde cu un loc de joacă pentru copii ar fi fost foarte util. Ideea este înscrisă la categoria mediu pentru localitatea Vîrteșcoiu din județul Vrancea.  Așadar, Un colț verde.

Semn spre carte

Semn spre carte ste un proiect care își propune să promoveze cartea și lectura în rândul elevilor defavorizați, care își doresc să achiziționeze cât mai multă cunoaștere, dar care nu au neapărat resursele necesare pentru a învăța. O carte nu poate fi comparată cu nimic altceva. Dragi cititori, aici a mers al treilea vot pe care l-am avut, la categoria educație.

Și pentru cei care caută alternative, am una: Livrez dragoste. Simplu, pentru că este un concept interesant. Am aflat de acesta acum ceva timp și mi s-a părut wow, dar asta nu e tot. Cred că are potențial și poate însemna ceva pentru multe persoane. Din păcate, numărul de voturi este limitat.

Spor la votat! Fie ca cele mai bune proiecte să câștige!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Care sunt proiectele pe care le-am votat în competiția Idei din Țara lui Andrei?”

  1. Îți mulțumesc pentru susținere și îmi pare rău că o fac atât de târziu și numai după ce pe site-ul Tara lui Andrei a aparut un articol în care este menționat și site-ul tău.
    Apreciez implicarea ta și îți doresc toate cele bune.

Comments are closed.